Коронавірус у Нових Санжарах: Нацгвардія винесла остаточний вердикт
Категорія
Україна
Дата публікації

Коронавірус у Нових Санжарах: Нацгвардія винесла остаточний вердикт

Коронавірус у Нових Санжарах: Нацгвардія винесла остаточний вердикт
Джерело:  online.ua

Громадяни України, яких евакуювали в лютому з китайського Уханя, завершують обсервацію та двотижневе перебування у Нових Санжарах. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу Національної гвардії.

Усі українці перебували в медичному центрі, який належить саме до цієї структури. Завершення обсервації запланували рівно на 12:00 у четвер, 5 березня.

"Напередодні були отримані лабораторні дослідження, що завершують повний цикл досліджень з обсервації. За їх результатами, ані у осіб, які перебувають у обсервації, ані у персоналу, який мав будь-який контакт з зоною обсервації під час обслуговування або евакуації, не було виявлено випадків або навіть підозр на новий коронавірус", - зазначили у Нацгвардії.

Нагадаємо, евакуація українців з Китаю супроводжувалася протестними акціями у кількох регіонах. Спочатку влада не планувала організовувати обсервацію саме в Нових Санжарах на Полтавщині. Локацію обрали після масових заворушень під Львовом і Тернополем.

Утім, в Нових Санжарах також люди спробували перекрити дорогу для автобусів з евакуйованими. Керівництво МВС вирішило залучити силовиків для охорони правопорядку. Невдоволені місцеві мешканці, за неофіційними даними, вважали, що в їх регіон привезли хворих новим коронавірусом громадян, хоча наявність відповідних симптомів напередодні не підтвердили.

Разом з евакуйованими на обсервацію погодилась міністерка охорони здоров'я Зоряна Скалецька. Цікаво, що напередодні, 4 березня, чинний Кабмін відправили у відставку, тож вона вийде з медцентру у Нових Санжарах вже без своїх повноважень.

Як повідомляв ONLINE.UA, вранці у четвер, 5 березня, чернівецька місцева влада проінформувала про дві нові підозри на коронавірус.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?