Подача води в Крим - Кабмін різко змінив позицію
Категорія
Україна
Дата публікації

Подача води в Крим - Кабмін різко змінив позицію

Подача води в Крим - Кабмін різко змінив позицію
Джерело:  online.ua

Новий очільник Кабміну Денис Шмигаль виступив з доволі неочікуваною пропозицією. Він почав стверджувати, що воду в анексований Крим треба подавати, бо там живуть українці, а Крим — це Україна. З такою гучною заявою політик виступив в ефірі одного з українських телеканалів, а потім раптово відмовився від своїх слів у соціальних мережах, передає ONLINE.UA.

"Питання подачі води в окупований Крим — це не питання торгівлі з окупантом, це не питання якогось бізнесу, це питання гуманітарної відповідальності перед людьми, які вживуть в Криму. Неподача туди води призведе до гуманітарної катастрофи... Там живуть українці, ми не перекриємо воду для українців", - заявив новий глава уряду.

Окрім того, Денис Шмигаль наголосив, що Крим - це Україна, а окупант не може нести відповідальність за українців, які там живуть.

Після ефіру очільник КМУ знову змінив позицію та оприлюднив допис в Facebook, де наголосив, що уряд України не може подавати воду в окупований Росією Крим до деокупаціі півострова та повернення його до складу України.

Як відомо, міжнародна спільнота та російська влада стурбовані тим, що окупований Росією Крим з 2014 року залишився без прісної води з України. Через це півострів всихає.

Як повідомляв ONLINE.UA, нещодавно стало відомо, що у водосховищах анексованого Криму на початок весни накопичився менший об’єм води ніж минулого року.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?