В ЄС ухвалили шокуюче рішення щодо санкцій проти оточення Януковича
Категорія
Політика
Дата публікації

В ЄС ухвалили шокуюче рішення щодо санкцій проти оточення Януковича

В ЄС ухвалили шокуюче рішення щодо санкцій проти оточення Януковича
Джерело:  online.ua

Імена колишнього прем'єр-міністра України Миколи Азарова та колишнього міністра енергетики Едуарда Ставицького вилучили із санкційного списку Ради Євросоюзу. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на журнал ЄС.

Згідно з офіційними даними, рішення про скасування обмежень набуло чинності напередодні — у четвер, 5 березня.

У переліку осіб, проти яких все ще чинні санкції — десятеро колишніх українських посадовців, пов'язаних із втікачем Віктором Януковичем. Обмеження введені навесні 2014 року. Їх звинуватили у крадіжці державних коштів та зловживанні службовим становищем.

Серед них — безпосередньо Віктор Янукович та його син Олександр, Віталій Захарченко, Віктор та Артем Пшонки, Віктор Ратушняк, Сергій Курченко, Дмитро Табачник, Сергій Арбузов, Олександр Клименко. Тиск на їхні активи пролонгували до березня 2021 року.

Слід зазначити, що Брюссель не вперше скасовує санкції проти колишніх представників влади Януковича. Європейська сторона пояснює це недостатньо ґрунтовними доказами, які повинен надавати Київ.

Як повідомляв ONLINE.UA, Євросоюз може найближчим часом скасувати санкційний режим у відношенні представників найближчого оточення експрезидента України Віктора Януковича. Такі дані оголошували в журналістських колах ще протягом січня цього року.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?