Чи існує інопланетне життя - довгоочікувана відповідь вчених
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Чи існує інопланетне життя - довгоочікувана відповідь вчених

Чи існує інопланетне життя - довгоочікувана відповідь вчених
Джерело:  online.ua

Люди з давніх часів намагалися дізнатися, чи існує у величезному та безкрайньому Всесвіті позаземне життя. Вчені із Токійського університету в Японії заявили, що нарешті знайшли відповідь на це хвилююче запитання та довели існування інопланетних організмів. Вони провели дослідження і довели, що одним із ключових елементів для існування життя є РНК. Ця молекула може сформуватися при наявності необхідних умов, передає ONLINE.UA з посиланням на Phys.org.

Фахівці дійшли висновку, що інопланетне життя неодмінно є, але, швидше за все, не в околицях Сонячної системи чи навіть Чумацького Шляху. За словами вчених, РНК може сформуватися в пришвидшено розширюваному Всесвіті кілька разів. Щоб при спонтанному формуванні РНК живий організм мав можливість відтворювати себе, вона має бути не коротшою, ніж 40-100 нуклеотидів.

Варто зазначити, що наразі науковці ведуть активні дискусії щодо можливості формування РНК в осяжному Всесвіті.

"Вона містить 10 у 22-му ступені зірок, що уможливлює спонтанне формування РНК довжиною не більше 20 нуклеотидів. Коли ж завести мову про простір за межами осяжної частини Всесвіту, там виникнення РНК є беззастережним. Астрономи припускають, що поза Метагалактикою може бути до одного гугола (одиниця із ста нулями) зірок. У цьому випадку математичне припущення виникнення довшої РНК стає прийнятним", - сказано в повідомленні.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, астрономи із NASA звернулися до усіх жителів нашої планети  з важливим попередження.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?