Названо ще одну корисну властивість кави
Категорія
Технології
Дата публікації

Названо ще одну корисну властивість кави

Названо ще одну корисну властивість кави
Джерело:  online.ua

Кава позитивно впливає на конвергентне мислення, завдяки чому допомагає приймати важливі рішення під час серйозних проблем. До такого висновку прийшли американські психологи з Арканзаського університету, які в ході масштабного дослідження розкрили нові корисні властивості напою, що бадьорить, передає ONLINE.UA з посиланням на Consciousness and Cognition.

Вчені нагадали, що кофеїн підвищує концентрацію уваги, руховий і емоційний тонус, проте раніше його вплив на конвергентний і дивергентний тип мислення людей не вивчався. Експерти вирішили вивчити це питання і прийшли до несподіваного висновку. Як виявилося, кава не впливає на дивергентне мислення, тобто не стимулює творчість. Зате напій підвищує здатність концентруватися і вирішувати проблеми. Також з'ясувалося, що кофеїн не має значного впливу на робочу пам'ять, але покращує настрій.

"200 мг кофеїну, який міститься в одній чаші міцної кави, істотно поліпшують здатність вирішувати проблеми, але не впливають на творче мислення, не погіршуючи, при цьому, ситуацію. Так що, пийте каву, вашим здібностям це не завадить", - стверджують дослідники.

На думку психологів, результат їх дослідження про нові корисні властивості кави підтверджується і іншими перевагами напою - здатність підсилювати зосередженість, уважність, пильність. Крім того, кофеїн ще й стимулятор мозкової та рухової активності, саме тому його вважають найпоширенішим психотропним продуктом у світі.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що вчені прийшли до нового несподіваного висновку про каву. Вони стверджують, що кава подовжує життя і чинить позитивний вплив на розумові здібності людей похилого віку.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?