Росія влаштувала ракетну стрілянину з Іскандерів - що відбувається
Категорія
Світ
Дата публікації

Росія влаштувала ракетну стрілянину з Іскандерів - що відбувається

Росія влаштувала ракетну стрілянину з Іскандерів - що відбувається
Джерело:  online.ua

Росія влаштувала зухвалу провокацію в Прибалтиці, де йде підготовка наймасштабніших навчань НАТО за останні 25 років. Військові Балтійського флоту раптово вирішили провести тренування, в рамках яких відкрили ракетну стрілянину з оперативно-тактичних ракетних комплексів "Іскандер" по умовним мішеням. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужба Балтфлоту РФ.

"Ракетники виконали потайне висунення в призначений позиційний район, де, обладнавши стартові позиції, виконали електронні поодинокі і групові пуски по мішенях, що імітують пускові установки ракетних комплексів, аеродроми, захищені об'єкти і командні пункти умовного противника. В ході тренування бойові розрахунки ракетного з'єднання армійського корпусу відпрацювали дії в умовах радіаційного та хімічного зараження місцевості, а також з відбиття нападу диверсійно-розвідувальних груп умовного противника ", - повідомили подробиці тренувань російських військових у відомстві.

Відзначається, що до участі в тренуванні було залучено понад 100 військовослужбовців, задіяно близько 20 одиниць військової і спеціальної техніки.

Варто зауважити, що ракетну стрілянину російські військові провели на тлі навчань НАТО Defender Europe-2020 року, які пройдуть з 20 квітня по 20 травня на території десяти європейських країн, в тому числі в Прибалтиці. У них візьмуть участь 20 тисяч американських військових і 17 тисяч з інших держав альянсу. Це найбільша за останні 25 років перекидання солдат США в Європу.

У Росії стурбовані навчаннями Defender Europe 20, які стануть третіми за масштабом в Європі з часів холодної війни. Глава МЗС РФ Сергій Лавров заявив, що Москва відреагує на навчання, але без ризиків. У Москві за традицією звинуватили США і НАТО в нагнітанні напруженості.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Росія влаштувала нову безсоромну провокацію в Криму- окупанти вдалися до свого улюбленого сценарієм і провели військові навчання з нанесенням ударів по наземних і морських цілях.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?