Суд Гааги почав розгляд справи МН17: онлайн-трансляція
Категорія
Світ
Дата публікації

Суд Гааги почав розгляд справи МН17: онлайн-трансляція

Суд Гааги почав розгляд справи МН17: онлайн-трансляція
Джерело:  online.ua

У понеділок, 9 березня, в Нідерландах почався суд по справі про катастрофу малайзійського Boeing-777 рейсу МН17, збитого в 2014 році на Донбасі, в результаті чого загинули 298 осіб. Перше судове засідання проходить в комплексі Схіпхол недалеко від Амстердама. Онлайн-трансляція суду Гааги у справі МН17 проводиться Радіо Свобода- подивитися відео можна на ONLINE.UA.

Справа по авіакатастрофі МН 17 налічує 30 тисяч сторінок. Не виключено, що в ході судового процесу вона буде рости, оскільки за законодавством Нідерландів в ході суду можна додавати в справу нові дані. Підозрюваними у справі сечйчас є чотири людини - троє росіян і один українець. Серед них: так званий ексміністр оборони "ДНР" Ігор Стрєлков-Гиркин, полковник ГРУ Генерального штабу Збройних сил РФ, глава так званого "ГРУ ДНР" Сергій Дубинський, заступник голови так званого "ГРУ ДНР" Олег Пулатов і українець Леонід Харченко, який воював проти України на боці бойовиків "ДНР". Їх звинувачують в доставці з Росії на Донбас зенітного ракетного комплексу Бук, з якого був збитий малайзійський Boeing-777.

На даний момент слідство видало міжнародний ордер на арешт підозрюваних у справі МН17. Проте наголошується, що серед них немає тих, хто безпосередньо випустив ракету по літаку.

Нагадаємо, пасажирський Boeing-777 малайзійських авіаліній, що виконував рейс МН17 з Амстердама в Куала-Лумпур, був збитий над окупованою частиною Донбасу 17 липня 2014 року. На борту літака перебувало 283 пасажири і 15 членів екіпажу - всі вони загинули. За кількістю жертв ця катастрофа потрапила в десятку найбільших авіатрагедій в історії.

В ході міжнародного слідства було встановлено, що пасажирський літак збила ракета, випущена з російського ЗРК "Бук". Даний зенітно-ракетний комплекс на Донбас поставила Російська Федерація. У перші хвилини після катастрофи бойовики оголосили про те, що збили український військовий літак, але коли стало відомо про катастрофу пасажирського Boeing-777, бойовики "ДНР" і Росія відмовилися від свого визнання і заявили, що МН17 збили українські винищувачі. Всі звинувачення на адресу Києва були спростовані Спільною слідчою групою (JIT).

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Нідерландах розкрили важливі деталі розслідування катастрофи МН-17 і роль України в трагедії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?