Коли суд Гааги винесе звинувачення у справі МН17: суддя оголосив терміни
Категорія
Світ
Дата публікації

Коли суд Гааги винесе звинувачення у справі МН17: суддя оголосив терміни

Коли суд Гааги винесе звинувачення у справі МН17: суддя оголосив терміни
Джерело:  online.ua

У понеділок, 9 березня, в Нідерландах почався суд по справі катастрофи малайзійського Boeing-777 рейсу МН17, збитого в 2014 році на Донбасі, в результаті якої загинули 298 осіб. Головуючий суддя Хендрік Стейнхаус повідомив, що для винесення рішення в справі про причетність чотирьох підозрюваних осіб до трагедії МН17 знадобиться більше часу, ніж зазвичай - більше 14 днів, передає ONLINE.UA.

Стейнхаус підкреслив, що всі підозрювані не з'явилися на суд - на засіданні присутні тільки адвокати росіянина Олега Пулатова. Суддя вирішив, що має легальне право судити чотирьох підозрюваних в їх відсутності, так як всі вони в повному обсязі були інформовані про слухання, але навмисне відмовилися від свого права на присутність і захист в суді. Якщо вина Сергія Дубинського, Ігоря Гіркина, Олега Пулатова і Леоніда Харченка буде доведена в суді, їм загрожує від 30 років в'язниці до довічного ув'язнення.

Представниця прокуратури в суді заявила, що четверо головних підозрюваних, які оголошені в міжнародний розшук, причетні до організації доставки смертельного зброї з Росії на Донбас. А тому вони звинувачуються в смерті всіх 298 осіб, які знаходилися на борту МН17.

"Вони організували смертельну зброю - Бук був транспортований в Україну і доставлений на місце, звідки була запущена ракета і збитий МН17. Вони також залучені в повернення зброї", - сказала представниця прокуратури і зачитала імена всіх жертв катастрофи МН17.

Не виключено, що в справі з'являться й нові підозрювані, але на даний момент по їх причетності до катастрофи малайзійського пасажирського літака мало доказів.

Нагадаємо, пасажирський Boeing-777 малайзійських авіаліній, що виконував рейс МН17 з Амстердама в Куала-Лумпур, був збитий над окупованою частиною Донбасу 17 липня 2014 року. На борту літака перебувало 283 пасажири і 15 членів екіпажу - всі вони загинули. За кількістю жертв ця катастрофа потрапила в десятку найбільших авіатрагедія в історії. В ході міжнародного слідства було встановлено, що пасажирський літак збила ракета, випущена з російського ЗРК "Бук". Даний зенітно-ракетний комплекс на Донбас поставила Російська Федерація. У перші хвилини після катастрофи бойовики оголосили про те, що збили український військовий літак, але коли стало відомо про катастрофу пасажирського Boeing-777, бойовики "ДНР" і Росія відмовилися від свого визнання і заявили, що МН17 збили українські винищувачі. Всі звинувачення на адресу Києва були спростовані Спільної слідчою групою (JIT).

Раніше ONLINE.UA публікував онлайн-траснляцію першого судового засідання у справі МН17.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?