В Україні очікують падіння цін на бензин - прогноз АМКУ
Категорія
Економіка
Дата публікації

В Україні очікують падіння цін на бензин - прогноз АМКУ

В Україні очікують падіння цін на бензин - прогноз АМКУ
Джерело:  online.ua

Ціни на нафту, бензин, та дизельне паливо в Україну можуть почати знижуватися на тлі падіння нафтових ринків у світі. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу Антимонопольного комітету України.

На думку експертів, у понеділок, 9 березня, нафтові ціни втратили близько 30%. Це найбільший обвал з часів з 1991 року.

"Зрозуміло, що очікувати на таке ж стрімке падіння цін на АЗС не доводиться – адже між сирою нафтою і автомобільним баком є сила-силенна ланок – транспортування-переробка-знову транспортування-АЗС тощо", - пояснили в АМКУ.

Утім, існує практика з миттєвого подорожчання бензину на тлі підвищення цін на нафтових ринках, а також аналогічно — повільне зниження на тлі здешевшання сировини.

"Тому Антимонопольний комітет України буде прискіпливо вивчати динаміку цін на ринку роздрібної торгівлі нафтопродуктами. Адже ціну не лише на сиру нафту, але й на крупний опт бензину та дизпалива очікує суттєве падіння", - додали спеціалісти.

Нагадаємо, падінням цін на нафту відзначилися торги на світових біржах з початку нового тижня. найбільше це торкнулося російських ринків. Біржі в країні-агресорі відкрилися лише сьогодні, 10 березня — там нафта також продемонструвала здешевшання.

Як повідомляв ONLINE.UA, падіння цін на нафту перш за все пов'язують з китайським коронавірусом, бо попит на ресурси знижується. Також важливим чинником стала відсутність нової угоди між країнами ОПЕК та Росією щодо обмеження видобутку нафти у найближчі місяці.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?