Зеленський звернувся до Ради з невідкладним проханням
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленський звернувся до Ради з невідкладним проханням

Зеленський звернувся до Ради з невідкладним проханням
Джерело:  online.ua

Глава держави Володимир Зеленський неочікувнао для всіх вніс до Верховної Ради законопроєкт про внесення змін до закону "Про Службу безпеки України" щодо вдосконалення організаційно-правових основ діяльності СБУ. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт парламенту.

Варто звернути увагу на те, що український лідер у вівторок, 10 березня, подав до ВРУ цей законопроєкт як невідкладний. Наразі документ перебуває на розгляді керівництва парламенту, а пояснювальна записка до нього відсутня.

Окрім того, глава держави вніс до Верховної Ради також законопроєкти "Про внесення змін до Податкового кодексу у зв'язку з новою редакцією закону "Про Службу безпеки України" (№3197) та "Про внесення змін до Бюджетного кодексу у зв'язку з новою редакцією закону "Про Службу безпеки України" (№3198).

Вони також зазначені як невідкладні, а супровідні документи до проєктів відсутні.

Варто нагадати, що ще у грудні минулого року український лідер вніс до парламенту проект закону про внесення змін до Конституції України щодо децентралізації влади.

Нещодавно також стало відомо, що починаючи з літа 2019 року, СБУ зберегла для України понад 25,7 млрд грн. З такою заявою виступив сам очільник відомства Іван Баканов. За його словами, мова йде, зокрема, про скасування економічно недоцільних держзакупівель, блокування безпідставного витрачання державних коштів та схем по відшкодуванню ПДВ, недопущення  протиправної передачі держмайна, заволодіння природним газом.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше силовики СБУ нейтралізували злочинне угрупуванн я, учасників яких підозрювали у цілій низці кримінальних справ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?