Я просто не доживу: зізнання Ілона Маска вразило світ
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Я просто не доживу: зізнання Ілона Маска вразило світ

Я просто не доживу: зізнання Ілона Маска вразило світ
Джерело:  online.ua

Всесвітньо відомий мільярдер, засновник компаній Tesla і SpaceX, винахідник Ілон Маск не втомлюється дивувати світ своїми резонансними заявами та гучними прогнозами. Цього разу підприємець вперше вирішив реалістично оцінити свої шанси дожити до початку колонізації Марса. Маск відверто зізнався, що він, найймовірніше, не доживе. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  Ars Technica.

"Я просто не доживу. Змінити ситуацію може збільшення швидкості технологічного прогресу", - каже мільярдер.

Ілон Маск наголосив, що чітко уявляє колонію як абсолютно автономну систему, яка повинна бути готовою жити і розвиватися без контактів з Землею.

За його словами, місто на Марсі повинне буде вижити, навіть якщо кораблі постачання перестануть прибувати з Землі з якої б то не було причини.

"Аби колонія стала самодостатньою, не можна упускати жодних дрібниць. Необхідно мати всі інгредієнти. І ось у нас є все, крім вітаміну С. Що ж, прекрасно. Тепер ми захворіли на цингу і помремо – болючою смертю, до речі. Буде паскудно. Ви будете повільно і болісно вмирати від нестачі вітаміну С. Так що нам потрібно перевірити, щоб на Марсі нам вистачило вітаміну С", - пояснює винахідник.

На думку Маска, для організації самодостатньої колонії необхідно хоча б мільйон тонн вантажів.

Що важливо розуміти, нещодавно підприємець висловлював менше оптимізму щодо марсіанської програми в цілому. Він підкреслював, що швидкість прогресу в цьому питанні є критично важливою.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  Ілон Маск підкорив мережу своїми запальними танцями.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?