Міністри відмовилися - Кабмін ухвалив несподіване рішення
Категорія
Україна
Дата публікації

Міністри відмовилися - Кабмін ухвалив несподіване рішення

Міністри відмовилися - Кабмін ухвалив несподіване рішення
Джерело:  online.ua

Новий очільник Кабміну здивував українців несподіваною новиною. Він заявив, що усі міністри уряду відмовились від своїх премій до кінця поточного року. За словами політика, дане рішення дуже важливе абсолютно для всіх. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт КМУ.

"Це політичне рішення, але воно важливе – міністри відмовились від своїх премій до кінця року і прийняли рішення, що питання премій міністрів на політичних посадах буде розглядатись за результатами роботи за рік", - каже Шмигаль.

Глава Кабміну додав, що після закінчення цього періоду уряд "у суспільній дискусії" вирішить, "чи заслужили міністри і політики на преміювання".

Він також підкреслив, поки що у міністрів лишається тільки заробітна плата, яка не має перевищувати п'ять середніх зарплат по Україні, також лишаються визначені законом надбавки. Зокрема, надбавка за інтенсивність не може перевищувати 30%.

Як відомо, ще у січні парламент висунув вимогу уряду прозвітувати про нарахування великих премій окремим міністрам та розповісти про причини таких нарахувань. Тоді колишній глава КМУ Олексій Гончарук стверджував, що у Кабінеті міністрів вирішили проблему із сотнями тисяч премій та заробітними платами урядовців. Гончарук заявляв, що зарплата міністра буде прив’язана до середньої заробітної плати в Україні, тобто обмежена розміром 3-5 середніх заробітних плат.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA,  тимчасовим очільником Мінекономрозвитку став Павло Кухта.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?