Коронавірус загрожує Олімпіаді-2020: Ігри можуть відкласти на роки
Категорія
Спорт
Дата публікації

Коронавірус загрожує Олімпіаді-2020: Ігри можуть відкласти на роки

Коронавірус загрожує Олімпіаді-2020: Ігри можуть відкласти на роки
Джерело:  online.ua

Олімпійські ігри 2020 року в Токіо можуть перенести на один чи два роки через поширення китайського коронавірусу COVID-19. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на The Wall Street Journal.

За словами представника Міжнародного олімпійського комітету Хараюкі Такахаші, це рішення — оптимальне у контексті фінансових витрат організаторів.

"Я не думаю, що Ігри можуть бути скасовані. У Міжнародного олімпійського комітету будуть великі проблеми в цьому випадку. Одні тільки права на трансляцію в США коштують величезних грошей, яких комітет позбудеться в разі скасування Олімпіади", - пояснив він.

Наразі вивчають три варіанти. Перший — повне скасування Олімпіади, другий — проведення Ігор без глядачів, а третій — перенесення. Для прикладу в МОК зазначили, лише з боку Сполучених Штатів отримано 1,25 мільярда доларів на рекламу.

Малоймовірне перенесення Олімпіади на 2021 рік, бо глобальні спортивні заходи на цей1 період вже спланували. Тож 2022-й оцінюють як найзручніший варіант.

Загалом 2022 рік буде багатим на події — Зимова Олімпіада в Пекіні та Чемпіонат світу з футболу в Катарі цьому сприяють.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше в японському уряді припускали відтермінування Олімпіади на кілька тижнів чи місяців. Посадовці нагадали про контракт на проведення у 2020 році, що дає простір для трактування. За словами представниці Палати радників Японії Сейко Хасімото, яка очолює ковзанярський спорт країни, можливість затримки передбачено в угоді з Міжнародним олімпійським комітетом.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?