Потрібно 2-3 тижні - Шмигаль дав народу гучну обіцянку
Категорія
Економіка
Дата публікації

Потрібно 2-3 тижні - Шмигаль дав народу гучну обіцянку

Потрібно 2-3 тижні - Шмигаль дав народу гучну обіцянку
Джерело:  online.ua

Очільник Кабміну Денис Шмигаль поділився з українцями приємною звісткою, а також дав важливу обіцянку. За його словами, наразі офіційному Києву залишається виконати ще 2 вимоги Міжнародного валютного фонду, щоб нарешті отримати 5,5 млрд доларів траншу макрофінансової допомоги. Глава уряду пообіцяв народу, що його команда має намір зробити це за 2-3 тижні. Дана заява прозвучала в ході брифінгу за підсумками засідання КМУ, передає ONLINE.UA.

Варто звернути увагу на те, що Шмигаль оцінив діалог з МВФ доволі позитивно, та наголосив, що курс Кабміну не змінився.

"Ми мали вчора конференц-зв’язок з керівництвом МВФ і домовились про продовження співпраці без змін будь яких умов курсу, ми просто рухаємося в тому контексті, який був. З 8 параметрів, які МВФ просили виконати, у нас лишається 2, які ми сподіваємося виконати протягом 2-3 тижнів", - розповідає глава уряду.

За його словами, для отримання чергового траншу, Фонд буде чекати від Києва прийняття закону про неможливість повернення банків ексвласникам, врегулювання тарифів та завершення реформ, зокрема земельної.

Варто зазначити, що нещодавно радник Кабміну з економічних питань Олексій Мушак підкреслив, що український парламент може ухвалити у другому читанні законопроєкт про ринок сільгоспземель 19-20 березня - народним обранцям залишилось розглянути 720 правок.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Крістін Лагард заявила, що китайський коронавірус може спровокувати світову кризу, яка багатьом нагадає жахливий 2008 рік.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?