Тести на коронавірус: в яких містах України можна пройти
Категорія
Україна
Дата публікації

Тести на коронавірус: в яких містах України можна пройти

Тести на коронавірус: в яких містах України можна пройти
Джерело:  online.ua

Головний санітарний лікар України Віктор Ляшко заявив, що громадяни можуть проходити тести на коронавірус COVID-19. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на його брифінг у четвер, 12 березня.

За словами заступника міністра охорони здоров'я, тести спрямували лікарям вірусологічних лабораторій в регіонах. Пізніше можливо буде ними скористатися у 8 містах:
- Києві;
- Житомирі;
- Тернополі;
- Дніпро;
- Вінниці;
- Рівному;
- Львові;
- Запоріжжя.

Безпосередньо у столиці перевірки проводитимуть Національна референс-лабораторія та обласна інфекційна лабораторія.

Ляшко зазначив, Мінфін також вирішує питання щодо додаткового фінансування лабораторних центрів МОЗ.

"Там буде придбано близько 20 тисяч упаковок швидких тестів, які дозволять протестувати 100 тисяч осіб. Також закупимо близько 600 тест-систем для додатково тестування у вірусологічних лабораторіях", - пояснив він.

Станом на 12 березня Всесвітня організація охорони здоров'я зареєструвала 124 тисячі випадків китайського коронавірусу на планеті.

Як повідомляв ONLINE.UA, очільник МЗС України Дмитро Кулеба виступив з шокуючою заявою. Він наголосив, що станом на сьогодні жодна країна Євросоюзу повністю не готова до протидії коронавірусу. Кулеба також додав, що наразі українські дипломати та консули за кордоном працюють у посиленому режимі для допомоги українцям.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?