Ніяких поцілунків та рукостискань: як захиститися, коли всюди коронавірус
Категорія
Україна
Дата публікації

Ніяких поцілунків та рукостискань: як захиститися, коли всюди коронавірус

Ніяких поцілунків та рукостискань: як захиститися, коли всюди коронавірус
Джерело:  online.ua

Ситуація з поширенням коронавіруса в світі щодня загострюється - підступна інфекція, проти якої немає ефективного лікування і вакцини, дісталася майже до кожного куточка нашої планети, включно з Україною. Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила пандемію і звернулася до всього світу з настійним закликом вживати заходів захисту від коронавіруса. Як уберегти себе і свою сім'ю, коли всюди коронавірус? В першу чергу змініть соціальні звички - відмовтеся від поцілунків, обіймів і рукостискань при зустрічі з людьми, адже привітатися можна і іншим способом, не порушуючи етикетки ввічливості. ONLINE.UA ділиться порадами, як захиститися від коронавіруса - внесіть свій внесок в уповільнення розповсюдження інфекції.

Як захиститися від коронавіруса - повна відмова від поцілунків і рукостискань

Коронавіруси - це віруси, які передаються повітряно-крапельним шляхом, тобто поширюються при кашлі, чханні, через краплі слини або виділень з носа. Але підступність COVID-19 полягає в тому, що його симптоми можуть проявлятися не відразу, але з моменту потрапляння в організм до людини він робить носія небезпечним для оточуючих. Медики переконливо просять тримати не менше 1,5-метрову дистанцію з оточуючими, відмовитися від поцілунків, обіймів і рукостискань при зустрічі з друзями і колегами - це найпростіше правило зменшить ймовірність випадково заразитися коронавірусом.

Але як же тепер вітатися один з одним, щоб не образити друга або колегу, не подавши руку для рукостискання? Підійдіть до вирішення цього питання з гумором і повною відповідальністю за здоров'я своєї родини. Хто сказав, що при вітанні потрібно обов'язково цілуватися і обніматися? Адже можна ввічливо привітатися і більш гігієнічним способом, не образивши при цьому знайому людину.

Отже, пропонуємо кілька варіантів гігієнічного вітання:

  • Джазові руки (jazz hands) - символ британської мови жестів, під час якого піднімають вгору долоні і крутять ними з боку в бік. Відмінна, а головне, безпечна альтернатива вітальним рукостисканням, обіймам і поцілункам.

  • Намасте - індійський жест вітання, який являє собою поєднання двох долонь перед собою в момент поклону головою. До речі, цим жестом для привітання користуються багато лідерів європейських країн, адже перед загрозою коронавіруса навіть діловий етикет безсилий.

  • Повітряний поцілунок - гігієнічна заміна традиційним вітальним поцілунків в щоку. Тільки не забувайте про 1,5-метрову дистанцію!

  • Привітання легкими ударами ліктів або ступень. Вам не здається, що так навіть веселіше?!

А ось наочне відео з прикладами, як люди у всьому світі докорінно змінюють свої соціальні звички заради порятунку від коронавірусу:

Як не заразитися коронавірусом - прості правила

Відмова від поцілунків, обіймів і рукостискань - не єдиний спосіб для запобігання зараженню коронавірусом. Як же не заразитися коронавірусом, який атакує з усіх боків? Ось кілька ефективних правил:

  1. Частіше мийте руки і обличчя.

  2. Уникайте місць скупчення людей.

  3. Тримайте дистанцію з оточуючими в 1,5 метра - вірус поширюється при кашлі та чханні не далі за 1 метра.

  4. Розкажіть дітям про правила гігієни.

  5. Збалансуйте режим харчування - включіть в раціон овочі, фрукти і цитрусові для зміцнення імунітету.

  6. Частіше провітрюйте приміщення.

  7. Негайно звертайтеся до лікаря при появі симптомів респіраторного захворювання.

Раніше ONLINE.UA розповідав про міфи про коронавірус, які поширються серед людей - не вірте чуткам, зберігайте спокій і ясний розум та не намагайтесь "витравити" інфекцію хлоркою або часником.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?