На Росію чекає надпотужний економічний удар - що відомо
Категорія
Економіка
Дата публікації

На Росію чекає надпотужний економічний удар - що відомо

На Росію чекає надпотужний економічний удар - що відомо
Джерело:  online.ua

Саудівська Аравія планує посилити експорт власної нафти до країн Європи, щоб витіснити з місцевого ринка російського постачальника. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на агентство Bloomberg.

Головним козирем саудитів стане ціна у 25 доларів США за барель палива. Йдеться про марку Arab Light.

"Саудівська Аравія відправляє партію сирої нафти до Європи, традиційного ринку продажу російської нафти, зобов’язавшись поставити регіональним нафтопереробним компаніям кількість сировини, що втричі перевищує традиційний обсяг закупівель з королівства", - інформують експерти.

На думку фахівців, вже найближчим часом європейський ринок стане місцем нафтових баталій між Аравією та Москвою — наймасштабнішими його гравцями.

"Знижки від Саудівської Аравії настільки вагомі, що марка Arab Light виштовхне з регіонального ринку уральську та будь-яку іншу нафту, якщо її ціна також не знизиться відповідно", - цитує агентство головного аналітика компанії Energy Aspects Ltd. Амріта Сена.

Нещодавно розпочалося тривале падіння цін на нафту у світі. Першою причиною його став коронавірус COVID-19, який знизив попит на ресурс. Другою — зрив угоди між країнами ОПЕК+ щодо регулювання світового виробництва нафти.

Як повідомляв ONLINE.UA, 9 березня 2020 року надовго залишиться в пам’яті не тільки влади РФ, а й простих громадян. Саме цього дня ціни на нафту впали на 30% після того, як ОПЕК і Росія не змогли домовитися про зниження рівня видобутку. Ціна нафти американської марки WTI впала на 30% — саме це спровокувало обвал курсу рубля.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?