Зеленський змінив склад РНБО - що важливо знати кожному
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленський змінив склад РНБО - що важливо знати кожному

Зеленський змінив склад РНБО - що важливо знати кожному
Джерело:  online.ua

Глава держави Володимир Зеленський вивів зі складу Ради національної безпеки і оборони ексгенпрокурора Руслана Рябошапку та колишнього главу Кабміну Олексія Гончарука. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт Офісу українського лідера.

Окрім того, зазначається, що до персонального складу Ради національної безпеки і оборони України глава держави вводить:

  • Венедіктову Ірину Валентинівну — тимчасово виконуючу обов’язки директора Державного бюро розслідувань;

  • Кулебу Дмитра Івановича — міністра закордонних справ;

  • Тарана Андрія Васильовича — міністра оборони;

  • Уманського Ігоря Івановича — міністра фінансів;

  • Шмигаля Дениса Анатолійовича — прем’єр-міністра".

Окрім того, у складі РНБО затвердити також Вадима Пристайка, який в уряді Гончарука був міністром закордонних справ. Як відомо, зараз український дипломат - віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції.

Також глава держави Володимир Зеленський вивів зі складу РНБО колишнього главу уряду Олексія Гончарука, ексміністра оборони Андрія Загороднюка, колишню главу Мінфіну Оксану Маркарову та ексгенпрокурора Руслана Рябошапку. Варто звернути увагу на те,що указ набрав чинності з дня його опублікування, 13 березня.

Раніше також стало відомо, що члени РНБО невідкладно зберуться на позачергове засідання за вимогою глави держави Володимира Зеленського. Сам український лідер пояснює, що РНБО визначиться із планом з протидії коронавірусу.

Раніше  ONLINE.UA повідомляв, що в Борисполі українські правоохоронці завадили вивезенню з нашої країни медичних масок.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?