Британія неочікувано підтримала пропозицію Путіна - важливі деталі
Категорія
Світ
Дата публікації

Британія неочікувано підтримала пропозицію Путіна - важливі деталі

Британія неочікувано підтримала пропозицію Путіна - важливі деталі
Джерело:  online.ua

Влада Великої Британії 13 березня виступила з несподіваною заявою - вона підкреслила, що підтримує недавню пропозицію глави Кремля Володимира Путіна організувати саміт лідерів постійних членів Ради Безпеки ООН, щоб детально обговорити міжнародні заходи задля миру й безпеки. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на Reuters.

Варто звернути увагу на те, що Британія - остання країна, яка дала згоду після того, як російський президент у січні запропонував зустрітися з лідерами РФ, КНР, США, Франції та Великої Британії.

Як відомо, французька та китайська влада публічно висловили своє схвалення саміту, а високий представник адміністрації Штатів в лютому наголосив, що очільник Білого дому Дональд Трамп абсолютно готовий зустрітися та обговорити контроль над озброєннями.

Окрім того, речник Кремля Дмитро Пєсков зазначив, що Британія висловила інтерес до ідеї російського президента і що найкращим місцем зустрічі може стати 75-а сесія Генеральної Асамблеї ООН, яка повинна пройти 15-30 вересня в Нью-Йорку. Варто зазначити, що посольство Британії в РФ підтвердило, що Лондон підтримує ініціативу цієї зустрічі.

"Британія в цілому підтримує ідею зустрічі голів держав постійних членів Ради Безпеки ООН з метою обговорення питань міжнародного миру та безпеки... Ми контактуємо з російським урядом, щоб обговорити подальші деталі цієї пропозиції", - наголосили британські дипломати.

За словами Пєскова, до запропонованої зустрічі ще довго, тож говорити про зміни через коронавірус - передчасно.

Раніше  ONLINE.UA повідомляв, що с вітові лідери екстрено звернулися  до своїх громадян.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?