МОЗ представило законопроєкт проти COVID-19: головні тези
Категорія
Політика
Дата публікації

МОЗ представило законопроєкт проти COVID-19: головні тези

МОЗ представило законопроєкт проти COVID-19: головні тези
Джерело:  online.ua

Міністр охорони здоров'я Ілля Ємець виступив у п'ятницю, 13 березня, з презентацією законопроєкту "Про першочергові рішення, пов’язані з запобіганням, профілактикою та ліквідацією коронавірусу COVID-19, інших інфекційних захворювань пов’язаних з ним, а також дій при кризових ситуаціях щодо запобігань поширенню епідемії". Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу МОЗ.

За даними міністерства, нардепи висловили підтримку ініціативі та активно її обговорювали. Вони уже відзначилися кількома правками у документ.

"Ми зібрали представників усіх політичних сил – оскільки дана ініціатива спрямована на благо та захист українського народу, на збереження життя і здоров'я кожного нашого громадянина та не має жодного політичного підтексту. Нам потрібно діяти спільно, дуже оперативно і конструктивно", - пояснив Ємець.

Згідно з офіційними даними, новий законопроєкт має такі головні тези:
- спрощення процедури закупівлі товарів, робіт та послуг для запобігання та боротьби з коронавірусом;
- введення дистанційного формату роботи, з дому;
- заборона масових заходів, кількість учасників яких перевищує 200;
- заборона заходів державного нагляду;
- посилення контролю перетину кордону України;
- введення чіткого алгоритму примусової ізоляції, самоізоляції, відповідальності за порушення карантину.

Як повідомляв ONLINE.UA, очільниця Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн звернулася до міжнародної спільноти з важливим попередженням. Вона наголосила, що Європейський Союз повинен бути рішучим, скоординованим і єдиним, щоб протистояти пандемії коронавірусу. Окрім того, вона зважилися на відверте зізнання, зазначивши, що зупинити COVID-19 в ЄС неможливо.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?