Україна закрила виїзд з ОРДЛО через карантин: пенсіонерам змінять правила перевірок
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна закрила виїзд з ОРДЛО через карантин: пенсіонерам змінять правила перевірок

Україна закрила виїзд з ОРДЛО через карантин: пенсіонерам змінять правила перевірок
Джерело:  online.ua

Україна заборонила виїзд з ОРДЛО для громадян без реєстрації на підконтрольній території - таким чином, жителі так званих "ЛНР" і "ДНР" не зможуть перетнути лінію розмежування для обов'язкової пенсійної верифікації. Уряд має намір тимчасово спростити правила перевірок для пенсіонерів ОРДЛО на період карантину по коронавірусу. Вже 14 березня Кабмін може прийняти рішення, щоб скасувати обов'язкове підтвердження статусу кожні 60 днів. Про це повідомив віце-прем'єр-міністр, міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков в ефірі програми "Свобода слова Савіка Шустера", передає ONLINE.UA.

Резніков пояснив, що Кабмін хоче тимчасово змінити порядок підтвердження статусу переміщених осіб пенсіонерами, які проживають на окупованих територіях Донбасу. Це дозволить літнім людям не стояти в чергах на КПВВ і знизить їх ризик зараження коронавірусом, якому більшою мірою схильні саме літні люди.

"Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій готує зміни в пакет документів, буде вважатися, що це форс-мажор і тимчасово буде відстрочено вимогу про 60 денну реєстрацію, щоб зменшити черги на пунктах пропуску. Щоб пенсіонери там не стояли, і не піддавали ризику себе і решту населення України. Не панікуйте, ми зробимо так, що ви не втратите свої пенсії", - звернувся до пенсіонерів ОРДЛО Резніков.

Нагадаємо, в українському законодавстві передбачено, що кожен пенсіонер, що проживає в ОРДЛО, зобов'язаний кожні 60 днів проходити верифікацію на підконтрольній Україні території. Якщо пенсіонер своєчасно не проходить верифікацію, то він втрачає право на отримання соціальної допомоги та пенсійного забезпечення.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що через карантин Україна закриває держкордон і припиняє авіасполучення з країнами Європи. Також обмежується переміщення через лінію розмежування на Донбасі. Через КПВВ не будуть пропускати громадян без реєстрації на підконтрольній Україні території.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?