На Донбасі закрили КПВВ "Станиця Луганська" - що важливо знати
Категорія
Україна
Дата публікації

На Донбасі закрили КПВВ "Станиця Луганська" - що важливо знати

На Донбасі закрили КПВВ "Станиця Луганська" - що важливо знати
Джерело:  online.ua

З понеділка, 16 березня 2020 року, пункт пропуску "Станиця Луганська" на Донбасі закривається у зв'язку з карантином по коронавірусу. Пенсіонерам, які повинні були пройти верифікацію в органах соцзахисту, відстрочили перевірку - пенсії будуть приходити вчасно. Про це повідомила пресслужба Луганської обласної держадміністрації, передає ONLINE.UA.

Глава Луганської області Сергій Гайдай пояснив, що щодня КПВВ "Станиця Луганська" перетинають близько 15 тисяч людей. У зв'язку з цим загроза поширення коронавірусної інфекції надвисока. Командування ООС наказало закрити пункт пропуску на період карантину. Виїхати з ОРДЛО зможуть тільки ті українці, у яких є постійна реєстрація на підконтрольній Україні території.

"Громадянам, які повинні були пройти верифікацію в органах соціального захисту в цей період, не варто хвилюватися - її термін буде продовжений. Соціальні та пенсійні виплати припинятися не будуть", - запевнив Гайдай.

Слід зазначити, що з 16 березня також будуть закриті пункти пропуску через державний кордон та пункти контролю пішохідний (місцевий пасажирський) в Міловому (Міловський район) та автомобільний/пішохідний (місцевий пасажирський) в Сиротине (Троїцький район).

Нагадаємо, в українському законодавстві передбачено, що кожен пенсіонер, який проживає в ОРДЛО, зобов'язаний кожні 60 днів проходити верифікацію на підконтрольній Україні території. Якщо пенсіонер своєчасно не проходить верифікацію, то він втрачає право на отримання соціальної допомоги та пенсійного забезпечення.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що пенсіонерам ОРДЛО змінять правила перевірок  на період карантину по коронавірусу. У зв'язку з обмеженнями, жителі тимчасово окупованого Донбасу не зможуть виїхати на підконтрольні Україні території.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?