Україна екстрено евакуює українців з Італії - що відомо
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна екстрено евакуює українців з Італії - що відомо

Україна екстрено евакуює українців з Італії - що відомо
Джерело:  online.ua

У неділю, 15 березня, з київського аеропорту "Бориспіль" вилетів літак, на якому евакуюють українців з Італії - це рішення напередодні було прийнято на терміновому засіданні уряду як невідкладне до виконання. Спецрейс здійснює авіакомпанія SkyUp Airlines. Він спрямований до Венеції, щоб повернути додому 95 українців, які застрягли на кордоні зі Словенією. Після повернення в Україну всі евакуйовані будуть зобов'язані пройти двотижневий домашній карантин. Подробиці евакуації українців з Італії повідомила пресслужба Кабміну, передає ONLINE.UA.

"Це тільки перший борт, який здійснює евакуацію українців, які не можуть повернутися додому через карантин і закриття кордонів. На борту літака будуть знаходитися співробітники Центру медицини катастроф. Також весь екіпаж забезпечений захисними масками і дезінфікуючими засобами, відповідно до загальних рекомендацій, які надало МОЗ працівникам транспортної галузі", - учнили в уряді.

Всі громадяни, яких евакуюють, пройдуть медичний огляд в Італії до посадки на літак. Під час польоту лікарі проводитимуть медико-санітарний нагляд над пасажирами, а по прибуттю в Україну всі евакуйовані будуть зобов'язані здійснити 14-денну самоізоляцію (домашній карантин).

"Нами проведені всі необхідні дослідження, для того, щоб зрозуміти стан здоров'я пасажирів. На самоізоляцію будуть відправлені люди без симптомів гострих вірусних захворювань і з негативним результатом тесту на COVID-19", - відзначили в Кабміні.

Нагадаємо, в МЗС України пообіцяли, що всі українці, які не встигнуть приїхати до 17 березня, до закриття кордону і припинення авіасполучення, зможуть повернутися додому. Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба запевнив, що всіх українців евакуюють. Для цього громадянам України, які в період карантину знаходяться за межами країни, потрібно зареєструватися в онлайн-системі "Друг".

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що українці, які подорожують власним транспортом, зможуть в'їхати в Україну і після 17 березня, коли закриється кордон. Пункти пропуску для них будуть відкриті.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?