Україна призупинила видачу віз - що важливо знати
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна призупинила видачу віз - що важливо знати

Україна призупинила видачу віз - що важливо знати
Джерело:  online.ua

Україна призупинила видачу віз - консульські закордонні установи, консульські відділи в міжнародних пунктах пропуску та Департамент консульської служби МЗС тимчасово припиняють ведення прийому громадян та видачу віз на тлі поширення захворюваності на коронавірус. За попередньою інформацією, обмеження будуть діяти на період карантину. Про це 16 березня повідомила пресслужба МЗС, передає ONLINE.UA.

У відомстві зазначили, що візи перестали видавати ще з 14 березня. Про відновлення роботи консульських служб буде оголошено пізніше.

Слід зазначити, що з 15 березня 2020 року всі зарубіжні дипломатичні представництва України тимчасово перейшли на дистанційний режим роботи. Це рішення було прийнято після того, як перший український дипломат за кордоном захворів коронавірусом.

Нагадаємо, з 16 березня Україна закрила державний кордон у зв'язку із загрозою поширення коронавіруса. Понад сто пунктів пропуску закрили. В'їхати в країну зможуть тільки українці, особи, які мають право на постійне або тимчасове проживання на території України і акредитовані працівники дипломатичних представництв, консульських установ, представництв міжнародних організацій.

З 12 березня в Україні введено загальнонаціональний карантин, який попередньо триватиме до 3 квітня. Закрито всі навчальні заклади, театри і кіно, крім того, заборонені всі масові заходи. З 16 березня деякі міста країни вирішили посилити карантинні заходи. Зокрема, в Одесі та Львові закрили всі об'єкти загального користування, крім продуктових магазинів, аптек і АЗС - на карантин закрили кафе, ресторани, торгові центри, непродовольчі магазини.

На сьогоднішній день, 16 березня, в Україні зафіксовано три підтверджених випадки зараження коронавірусом. У світі, за останніми даними, заразилися інфекцією 169387 людей, із яких понад 77 тисяч осіб вдалося вилікувати, 6513 пацієнтів з коронавірусом - померли.

Раніше ONLINE.UA публікував список пунктів пропуску, які закрили на кордоні України з країнами ЄС.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?