Загроза від COVID-19 - фахівці назвали спортсменів новою групою ризику
Категорія
Спорт
Дата публікації

Загроза від COVID-19 - фахівці назвали спортсменів новою групою ризику

Загроза від COVID-19 - фахівці назвали спортсменів новою групою ризику
Джерело:  online.ua

Експерти вважають, що професійні футболісти мають надмірно підвищені шанси бути ураженими новим коронавірусом COVID-19. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Daily Mail.

На думку колишньої лікарки лондонського клубу "Челсі" Єви Карнейро, це пов'язано із кількома чинниками.

"Професійні гравці регулярно страждають від імунодефіциту. Про це свідчать як аналізи крові, так і частота і захворюваність верхніх дихальних шляхів та інших інфекцій. Саме так починається такий вірус", - пояснила вона.

Кожен футболіст щодня витримує важкі фізичні навантаження. Окремі представники цього різновиду спорту беруть участь в іграх кожні 72 години. Особливо це актуально для Великої Британії. Довершує усі причини постійні відрядження за кордон.

"Це означає, що вони повинні в'їхати в аеропорт, навіть якщо вони подорожують на приватному літаку. Подорожі також можуть означати зміну режиму сну, повернення в ранні ранкові години, від чого виникає додаткова втома, яка може зробити футболістів більш сприйнятливим для інфекцій", - зазначила Карнейро.

Коронавірус COVID-19 виявили загалом приблизно 20 футболістів. Поширення інфекції на професійних спортсменів вплинуло на рішення УЄФА зупинити головні клубні турніри — Лігу чемпіонів, Лігу Європи. Під загрозою матчі Євро-2020.

Також відомо про смерть одного футболіста в Іспанії. Утім, 21-річний спортсмен не представляв професійний напрямок.

Як повідомляв ONLINE.UA, пандемія коронавірусу стала цілковитою несподіванкою для мільйонів людей — її негативний вплив важко переоцінити. Так, нещодавно стало відомо, що COVID-19 загрожує втратою приблизно 50 мільйонів робочих місць. В першу чергу мова йде про людей, які працюють у сфері туризму.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?