Карантин в Україні: як будуть виплачувати пенсії і субсидії
Категорія
Україна
Дата публікації

Карантин в Україні: як будуть виплачувати пенсії і субсидії

Карантин в Україні: як будуть виплачувати пенсії і субсидії
Джерело:  online.ua

Ніяких затримок з виплатами пенсій, субсидій і соціальних виплат на період карантину в Україні не буде. Виплати будуть проводитися по плановому графіку. Про це повідомив 16 березня заступник міністра соціальної політики України Віталій Музиченко, передає ONLINE.UA.

Представник Мінсоцполітики запевнив, що вживаються всі необхідні заходи для забезпечення виплати і доставки пенсій і соціальних допомог, а також житлових субсидій на період карантину в плановому режимі.

"Майже третина одержувачів пенсій та соціальних допомог, особливо маломобільних категорій, отримує їх через" Укрпошту ", зокрема, шляхом доставки безпосередньо додому. Зараз такі виплати також будуть здійснюватися відповідно до визначених графіків. "Укрпошта" працює в звичайному режимі", - зазначив Музиченко.

Чиновник додав, що на період карантину заборгованість за комунальні послуги не вплине на отримання пільг і субсидій. Він пояснив, що субсидії перераховуються по завершенню опалювального сезону, тобто в травні. Тому важливо, щоб на цей момент не було заборгованості, сума якої перевищує 340 гривень.

Також заступник міністра уточнив, що на період карантину соціальні служби будуть допомагати літнім людям.

Нагадаємо, в Україні запроваджено загальнонаціональний каратин з 12 березня по 3 квітня в зв'язку з загрозою поширення коронавіруса. Закрили всі школи, дитячі садки та інші навчальні заклади. З 16 березня через карантин Україна закрила кордон, а з 17 березня призупиняє авіасполучення. Влада закликає українців дотримуватися дисципліни карантину і по можливості не виходити на вулицю.

Слід зазначити, що з 17 березня багато міст України вирішили посилити карантин. Зупиняється робота об'єктів загального користування з присутністю більше 10 чоловік, а саме: всі ринки, торгові центри, кафе, ресторани, фітнес-клуби, тренажерні зали, кінотеатри, музеї, галереї. Відкритими будуть тільки продуктові магазини, аптеки і АЗС.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що МОЗ назвало найефективніший спосіб захисту від коронавіруса  - самоізоляція. У відомстві закликають українців не виходити з дому, поки є велика загроза поширення інфекції по країні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?