Чим зайнятися під час карантину: найвідоміші музеї світу можна відвідати онлайн
Категорія
Культура
Дата публікації

Чим зайнятися під час карантину: найвідоміші музеї світу можна відвідати онлайн

Чим зайнятися під час карантину: найвідоміші музеї світу можна відвідати онлайн
Джерело:  online.ua

На період карантину, який ввели в Україні з 12 березня по 3 квітня в зв'язку з загрозою поширення коронавіруса, кращий спосіб захиститися від інфекції - самоізоляція. Чим зайнятися під час карантину, не виходячи з дому? ONLINE.UA пропонує влаштувати культурні карантин і відвідати онлайн найвідоміші музеї світу - в даний час з розвитком сучасних технологій можна зробити цікаві віртуальні подорожі по культурних місцях, куди ви, можливо, тільки мріяли поїхати.

Лувр (Париж)

Паризький Лувр - один з найбільших художніх музеїв світу, в якому зберігається близько 300 тисяч експонатів світового мистецтва. В онлайн-галереї можна побачити легендарну "Джоконду" Леонардо да Вінчі, "Прекрасну садівницею" Рафаеля, "Мереживницю" Яна Вермеєра, а також скульптуру Венери Мілоської і Нікі Самофракийської.

Версальський палац (Версаль)

Безкоштовний віртуальний тур по колишній резиденції французьких королів запустив Google. Під час онлайн-подорожі можна прогулятися по всіх кімнатах палацу, відвідати сад і детально розглянути інтер'єр, картини, скульптури.

Музей Вінсента Ван Гога (Амстердам)

Музей Ван Гога пропонує онлайн ознайомитися з 1800 плакатів, книг і малюнків зі своєї колекції. Також на сайті музеї можна дізнатися про творчий шлях і життя найпопулярнішого художника світу.

Британський музей (Лондон)

Це головний історико-археологічний музей Великої Британії, який є одним з найбільших музеїв світу і другим за відвідуваністю серед художніх музеїв після Лувру. Тут зберігається понад 8 мільйонів експонатів: від давньогрецьких барельєфів до живопису епохи Відродження. До слова, онлайн-колекція Британського музею також є однією з найбільших в світі - вона дозволяє ознайомиться майже з половиною експонатів музею.

Музей Гетті (Лос-Анджелес)

Це найбільший художній музей Каліфорнії і Західного узбережжя США. Заснував музей нафтовий магнат Жан Пол Гетті, який на момент своєї смерті був найбагатшою людиною в світі. На сайті музею виставлено майже 10 тисяч його експонатів.

Музей Прадо (Мадрид)

У цьому музеї зберігаються найбільш повні зібрання Босха, Веласкеса, Гойї, Мурільйо, Сурбарана і Ель Греко - близько 30 тисяч експонатів. Більше десяти тисяч шедеврів можна побачити онлайн.

Музей сучасного мистецтва (Нью-Йорк)

Цей музей знаходиться на Манхеттені в Нью-Йорку і входить до трійки найбільш відвідуваних музеїв в США і в двадцятку найбільш відвідуваних художніх музеїв світу. Всього в колекції музею понад 200 тисяч робіт, написаних з 1850 року по теперішній час, 65 тисяч з них вже можна побачити онлайн.

Музей Акрополя (Афіни)

Найвідомішу туристичну пам'ятку Греції - музей Акрополя - також можна відвідати в рамках віртуального туру. Тут зберігається 3 тисяч знаменитих артефактів Афінського Акрополя, найзначнішого святилища древнього міста.

Галерея Уффіці (Флоренція)

Цей музей в Італії вважається одним з найбільш найстаріших музеїв в Європі. У музеї ви зможете онлайн насолодитися творами таких майстрів зі світовим ім'ям як Мікеланджело (Michelangelo), Леонардо да Вінчі (Leonardo da Vinci), Сандро Боттічеллі (Sandro Botticelli), Рафаеля (Rafael), Рубенса (Rubens), Рембрандта (Rembrandt) і багатьох інших .

Стоунхендж (Еймсбері)

Ця кам'яна мегалітична споруда (кромлех) внесена в список Всесвітньої спадщини. Вона знаходиться в графстві Уїлтшир (Англія), приблизно в 130 км на північний захід від Лондона. Тепер до таємничого археологічного пам'ятника можна "доторкнутися" по інтернету.

Національний музей жіночого мистецтва (Вашингтон)

Це єдиний в світі художній музей, де експонуються твори мистецтва, створені тільки жінками. Ознайомитися з шедеврами можна онлайн.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що картина "Спаситель світу", автором якої є Леонардо да Вінчі, нарешті знайшлася. Справа в тому, що в листопаді 2017 року цей твір мистецтва було продано на аукціоні Christie's за 450 млн доларів, але потім він безслідно зник майже на два роки. "Спаситель світу" зараз знаходиться на яхті саудівського принца, яка курсує біля берегів Шарм-еш-Шейху в Червоному морі. Як з'ясувалося, її купив наслідний принц Саудівської Аравії Мухаммед бен Сальман Аль Сауд.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?