Дуже прошу: Шмигаль звернувся з проханням до українських вишів
Категорія
Україна
Дата публікації

Дуже прошу: Шмигаль звернувся з проханням до українських вишів

Дуже прошу: Шмигаль звернувся з проханням до українських вишів
Джерело:  online.ua

Очільник Кабміну Денис Шмигаль невідкладно попросив ректорів і директорів вищих навчальних закладів, де запроваджено карантин, не виселяти студентів з гуртожитків. Його прохання до керівників вишів прозвучало під час засідання уряду 18 березня, передає ONLINE.UA.

"Багато кому з цих студентів немає куди їхати, багато хто з них - з окупованих територій. Міжобласне та міжміське сполучення зупинено, тож дуже прошу, рекомендую керівникам ВНЗ не виселяти студентів з гуртожитків. Відповідне доручення буде Міносвіти і наук - провести відповідну роботу з керівництвом навчальних закладів", - наголосив глава уряду.

Варто звернути увагу на те, що в Україні станом на 18 березня офіційно зареєстровано 14 випадків захворювання Covid-19, на жаль, два з них летальні. Так, 17 березня було виявлено 7 нових випадків хвороби, один у мешканця Київської області. Окрім того, серед інфікованих - двоє дітей віком 1 рік 10 місяців та 6 місяців. Усі вони є контактними особами раніше підтвердженого випадку.

Нагадаємо, що в нашій країні із 12 березня до 3 квітня щонайменше запроваджено карантин. Міста стали закривати усі заклади, крім маркетів і аптек. Кордон для іноземців закрито, міжміське автобусне й залізничне сполучення з 18 березня призупинено. Також, як відомо, 17 березня о 23:00 припинили рух метрополітену у Києві, в інших містах метро теж не працює. Столична влада замінила його наземним транспортом.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, у Київській області та Києві введено режим надзвичайної ситуації.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?