Зеленський підписав законопроєкт проти пандемії COVID-19 - що він змінює
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський підписав законопроєкт проти пандемії COVID-19 - що він змінює

Зеленський підписав законопроєкт проти пандемії COVID-19 - що він змінює
Джерело:  online.ua

Президент України Володимир Зеленський поставив підпис на законопроєкті № 530-IX "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)". Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Офіс президента України.

Відповідний документ підтримали народні депутати під час позачергового парламентського засідання 17 березня.

"Цей документ спрощує процедуру закупівель товарів, робіт та послуг, необхідних для боротьби з COVID-19. Лікарські засоби, призначені для боротьби з COVID-19, ввозитимуться без мита й ПДВ. Медикам, які зайняті на роботах з ліквідації захворювання, встановлено надбавку у розмірі до 200% заробітної плати. Працівники отримують можливість за рішенням роботодавця працювати з дому або взяти неоплачувану відпустку протягом усієї тривалості карантину", - пояснила пресслужба.

Нагадаємо, в Україні станом на 18 березня зареєстровано 14 випадків коронавірусу COVID-19. З них вже два стали летальними для хворих. Померла 71-річна жителька Житомирщини та 33-річна мешканка Чернівецької області.

Також в ОПУ додали, що в період карантину заборонено нараховувати штрафи за несплату комуналки та зупиняти її надання через борги. Окрім того, законопроєкт забороняє виселення мешканців за несплату.

"На час карантину забороняється скасування дії довідки про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи. Згідно із законом, юридичний факт запровадження карантину належить до форс-мажорних обставин. Граничний термін подання електронних декларацій публічних осіб у цьому році продовжується до 1 червня. За порушення правил карантину запроваджується адміністративна відповідальність", - пояснюють у президента документ.

Як повідомляв ONLINE.UA, на терміновому засіданні Кабміну у середу, 18 березня, ухвалили рішення про введення надзвичайної ситуації у Київській області. Її класифікували як "Медико-біологічну надзвичайну ситуацію природного характеру регіонального рівня".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?