Штрафи за порушення карантину: кого каратимуть у Києві
Категорія
Україна
Дата публікації

Штрафи за порушення карантину: кого каратимуть у Києві

Штрафи за порушення карантину: кого каратимуть у Києві
Джерело:  online.ua

Заступник голови Київської міської державної адміністрації Володимир Солончак нагадав про суворі штрафи за несанкціоновану роботу ринків під час карантину. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу мерії.

За словами посадовця, влада цілком розуміє, які втрати можуть зазнати представники цієї галузі, однак зараз весь світ дотримується таких обмежень.

"Я розумію, що навіть кілька тижнів простою – це великі втрати для людей, які годують всю сім’ю своєю працею на ринку чи в магазинчику. Однак, на жаль, сьогодні в такій ситуації живе увесь світ. І закриття місць, де люди можуть перетинатися, – це частина тих заходів, які допоможуть багатьом зберегти своє здоров’я та життя", - пояснив Солончак.

Він проінформував про особливе доручення, за яким поліція слідкуватиме за дотриманням жорсткого режиму.

"І в разі виявлення таких фактів буде вжито заходів відповідно до статті 325 Кримінального кодексу України. А саме: порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням і масовим отруєнням", - додав представник мерії.

Стаття передбачає штраф до 100 неоподаткованих мінімумів, 6-місячний арешт чи обмеження волі до трьох років.

Обмеження будуть чинними з 18 березня до 3 квітня. Солончак закликав підприємців самостійно закрити торговельні локації, а не чекати на прибуття посадовців.

Як повідомляв ONLINE.UA, організатори конкурсу "Євробачення-2020" вирішили скасувати його проведення на тлі пандемії нового коронавірусу COVID-19. "Євробачення" повинно було відбутися наступного травня у нідерландському Роттердамі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?