Еко-карантин: як потурбуватися про довкілля під час самоізоляції
Категорія
Світ
Дата публікації

Еко-карантин: як потурбуватися про довкілля під час самоізоляції

Еко-карантин: як потурбуватися про довкілля під час самоізоляції
Джерело:  online.ua

Про те, наскільки можливий еко-карантин в умовах самоізоляції, та, чи є у вас шанси зберегти "зелений" підхід до життя під час перебування вдома, редакції ONLINE.UA розповіла Марина Бай, екоактивістка, координаторка проєкту Great Global CleanUp в Україні та Earth Day Ukraine.

Миючи руки не менше 20-ти рекомендованих секунд, вимикайте воду

Адже за цей дуже багато води тече «крізь пальці»: 45 літрів води – піде в каналізацію через відкритий кран за 3 хвилини.

Замовляючи доставку додому зважуйте двічі

Буває так, що щось замовили, а потім вирішили докупити. Це вже 2 різні замовлення, 2 різні пакування – а отже і більше картону, паперу, пластику, що потрапляє у сміття.

Залишаючись вдома, контролюйте кількість ввімкнених електроприладів

Ми часто забуваємо вимкнути світло у коридорі, чи комп'ютер після того, як вирішили не працювати. Вимикаючи все вчасно, ви раціонально використовуватимете не тільки гроші, але і ресурси.

Сортуйте сміття

Тепер точно маєте час на те, що, навчитися як правильно сортувати сміття: пластикові пляшки потрібно стискати, мити, якшо брудні. Картон потрібно максимально компактно скласти. Батарейки збирайте окремо, потім віднесете до пунктів прийому. Це ціла галузь нових знань.

Дбаючи про чистоту оселі, не забувайте про чистоту води

Потрапляючи у водойми, фосфати стають прекрасним добривом для синьо-зелених водоростей. Через це водойми починають “цвісти”, в результаті вода стає непридатною для пиття (частина цих водоростей може виділяти токсини), а мальки риби та корисні мікроорганізми гинуть. Місцями цвіте навіть Дніпро, не кажучи вже про дрібніші водойми. При цьому саме з Дніпра беруть воду для пиття чимало великих міст.

Раніше ONLINE.UA писав, що велика частина пластику, скла, паперу – переробляється, вам тільки потрібно знайти сортувальний центр та відвезти туди речі, за які ви почали бути відповідальними у момент їх придбання. Батарейки та акумулятори потрібно здати у спеціальні пункти приймання, оскільки у навколишньому середовищі вони призводять до просто трагічних наслідків.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?