Це замовлення ФСБ РФ: хакери зважилися на резонансне зізнання
Категорія
Світ
Дата публікації

Це замовлення ФСБ РФ: хакери зважилися на резонансне зізнання

Це замовлення ФСБ РФ: хакери зважилися на резонансне зізнання
Джерело:  online.ua

Хакери із доволі відомої групи Digital Revolution зважилися детально розказати про замовлення ФСБ РФ на потожну кіберзброю – програму "Фронтон", яка може організовувати кібератаки за допомогою пристроїв інтернету речей. За словами хакерів, потужна атака декількох сотень тисяч машин здатна зробити сайти соціальних мереж, файлообмінників недоступними упродовж декількох годин. Окрім того, подібна атака на національні DNS-сервери може зробити недоступним інтернет упродовж декількох годин в невеликій країні". Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на "Російську службу ВВС".

Щоб не бути голослівними, Digital Revolution вже опублікувала в мережі 12 технічних документів "Фронтона", схем і фрагментів коду, створених декілька років тому.

"Існують різні версії програми – "Фронтон", "Фронтон-3Д" і "Фронтон-18", які дозволяють заражати "розумні" пристрої (від цифрових асистентів до цілих "розумних" будинків), об'єднувати їх в мережу і "обвалювати" сервери, які відповідають за стійкість роботи великих інтернет-сервісів і інтернету в цілих країнах. Відзначається, що в розробці кіберзброї могла брати участь московська компанія 0day (ТОВ "0ДТ")", - сказано в повідомленні.

Що важливо розуміти, серед документів, які оприлюднили хакери, наявний "макет дослідно-конструкторської роботи", який, якщо вірити витоку даних, нібито готувала ЗАТ "ІнформІнвестГрупп" на замовлення військової частини № 64829, більш відомої як Центр інформаційної безпеки ФСБ.

"В опублікованих документах підрядники ФСБ посилаються на досвід Mirai – найбільшої мережі заражених IoT-пристроїв, яка налічувала 600 тисяч спамерських пошукових роботів. У 2016 році вона вивела з ладу DNS-сервери американської компанії Dyn, внаслідок чого на терміни від декількох хвилин до декількох годин виявилися недоступні сайт Бі-бі-сі, платіжна система PayPal, соцмережа "Твіттер", постачальник фільмів і серіалів Netflix і ще близько 70 популярних сервісів", - додають в ЗМІ.

Окрім того, у документації також продумані засоби, щоб ретельно приховувати сліди. За словами хакерів, "Фронтони" можуть використовуватися для "шпигунства за всім світом".

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що офіційна  Москва використовує Україну  у якості випробувального майданчика для проведення кібератак.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?