Поліція почала штрафувати за порушення карантину - які санкції встановлено
Категорія
Україна
Дата публікації

Поліція почала штрафувати за порушення карантину - які санкції встановлено

Поліція почала штрафувати за порушення карантину - які санкції встановлено
Джерело:  online.ua

У Національній поліції заявили про оформлення 32 адмінпротоколів станом на четвер, 19 березня, у зв'язку з порушеннями карантину в Україні. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на офіційний сайт Міністерства внутрішніх справ.

За даними відомства, до патрулювання залучена поліція, Нацгвардія, а також ДСНС. Вони складають спеціальні мобільні групи.

В МВС зазначили, що вже почали роботу КПП, на яких перевірятимуть стан людей.

"Пріоритетом поліції зараз є профілактичні заходи, ми проводимо роз’яснювальну роботу, особливо з тими суб’єктами господарювання, хто надає послуги пасажирських перевезень. Однак уже на території держави складено 32 адміністративні протоколи, зокрема найбільше – у Донецькій області", - цитує пресслужба заступника голови поліції Олександра Фацевича.

Згідно з даними посадовця, протоколи складають відповідно до ст. 44-3 КУпАП, яка стосується порушення правил карантину людей. Санкції передбачають штраф розміром від тисячі до двух неоподаткованих мінімумів доходів громадян ( від 17 до 34 тисяч гривень). Для посадовців покарання сягає підвищених значень - від двох до десяти тисяч НМДГ (від 34 до 170 тисяч гривень).

На Донеччині складено 10 таких протоколів, у Києві - 7, на Херсонщині - 6, на Київщині - 3, на Полтавщині та Чернігівщині — по 2, а в Одеській та Чернівецькій областях по одному.

Вищезгадану статтю внесли у кодекс 17 березня безпосередньо через COVID-19. Водіям громадського транспорту необхідно слідкувати, щоб у салоні не було понад 10 пасажирів. Усі вони повинні бути в масках.

Як повідомляв ONLINE.UA, київський мер Віталій Кличко стверджує, що метрополітен столиці перебуватиме закритим до визначеної дати — 3 квітня цього року — попри заяви окремих посадовців. За його словами, відновлення руху підземних поїздів не планується.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?