Прості речі рятують життя: як захиститися від коронавіруса під час пандемії
Категорія
Україна
Дата публікації

Прості речі рятують життя: як захиститися від коронавіруса під час пандемії

Прості речі рятують життя: як захиститися від коронавіруса під час пандемії
Джерело:  online.ua

У розпал пандемії коронавіруса, яким заразилися вже більше 200 тисяч чоловік у всьому світі, люди б'ють на сполох через страх стати жертвами небезпечної інфекції. Але медики закликають не панікувати, а захищатися. Адже вберегтися від хвороби допомагають прості запобіжні заходи. ONLINE.UA підготував список порад і рекомендацій ВООЗ, які допоможуть захиститися від COVID-19.

Коронавірус в Україні - чим небезпечний і хто під загрозою

На сьогоднішній день не залишилося жодної країни в Європі, куди не дістався коронавірус. І Україна не виняток - в нашій країні офіційно підтверджені вже кілька десятків випадків зараження коронавирусноою інфекцією, в зв'язку з поширенням якої запроваджено жорсткий карантин.

Небезпека коронавіруса криється в підступності інфекції. Справа в тому, що інфікована людина навіть без наявності симптомів небезпечна для оточуючих, хоча ризики зараження від неї і вкрай малі, але вони є. В основному вірус передається через краплі, що виділяються з дихальних шляхів людини при кашлі або чханні. Тому заразитися інфекцією можна від людини, яка ще навіть не відчуває себе хворою і має тільки слабкий кашель або нежить.

В найбільшій зоні зараження коронавірусом знаходяться люди похилого віку і люди, які мають хронічні захворювання серцево-судинної системи. У молодих людей і дітей захворювання, як правило, протікає в легкій формі.

Як захиститися від коронавіруса - рекомендації ВООЗ

Щоб уникнути зараження коронавірусом в період пандемії слід дотримуватися наступних правил:

  • Регулярно мити руки або обробляти їх спиртовмісними антисептиками - мило і спирт вбивають вірус на поверхні рук. Мити руки слід не менше 20-30 секунд.

  • Дотримуватися дистанції в громадських місцях - тримайтеся від оточуючих на відстані не менш 1 метра, особливо якщо у них спостерігаються симптоми захворювання.

  • Не чіпати руками обличчя - торкаючись до очей, носа і рота є ризик занести в організм інфекцію.

  • Ніяких рукостискань - вітайтеся зі знайомими будь-якими жестами, кивками, ліктями, ногами.

  • Кашляти і чхати потрібно в одноразову серветку, після чого утилізувати її в контейнер для сміття з кришкою - лікоть використовуйте в крайніх випадках, так як на одязі коронавірус продовжує жити і може заразити оточуючих вас людей.

  • Якщо відчули нездужання, потрібно залишатися вдома - при підвищенні температури вище 38 градусів, появі кашлю і затрудненні дихання якомога швидше звертайтеся за допомогою до сімейного лікаря.

І найголовніше, на період пандемії коронавіруса і введеного в зв'язку з нею карантину, найпростіший спосіб захиститися від інфекції - самоізоляція. У ВООЗ та МОЗ закликають людей по можливості не виходити з дому, поки інфекція стрімко поширюється по світу, а також піклуватися один про одного, особливо, про літніх людей. Медики нагадують, що прості речі рятують життя.

Будьте здорові!

Раніше ONLINE.UA публікував популярні питання про коронавірус та відповіді ВООЗ, з яких випливає, що для більшості людей в більшості регіонів ризик зараження COVID-19 як і раніше малий, а захиститися від інфекції можна за допомогою елементарних заходів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?