Приватна клініка у Києві приховала виявлений коронавірус - спалахнув скандал
Категорія
Україна
Дата публікації

Приватна клініка у Києві приховала виявлений коронавірус - спалахнув скандал

Приватна клініка у Києві приховала виявлений коронавірус - спалахнув скандал
Джерело:  online.ua

В Україні одна із столичних приватних клінік виявила коронавірус у чоловіка, який нещодавно повернувся з Швейцарії. Однак чомусь про даний випадок лікарі не повідомили ані Міністерству охорони здоров'я, ані Центру громадського здоров’я. Наразі відомо, що прокуратурі Києва довелося відкрити справу через цей інцидент. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу столичної прокуратури, яка розповіла про ситуацію в соціальних мережах.

Вказано, що справу відкрили за порушення правил та норм, встановлених з метою запобігання епідемічним та іншим інфекційним хворобам. Як відомо, санкція статті передбачає штраф, або позбавлення волі до 3 років.

"Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюватиме Солом’янське управління поліції, процесуальне керівництво - Київська місцева прокуратура № 9. Хід досудового розслідування взято на контроль керівництвом прокуратури міста Києва. Нагадаємо, ВР України посилила відповідальність за порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням", - сказано в повідомленні прокуратури.

Варто звернути увагу на те, що нещодавно мер Києва Віталій Кличко розповідав, що мовиться про 50-річного чоловіка, який раніше відвідував Швейцарію. Наразі він перебуває вдома на самоізоляції і отримує лікування під наглядом медиків.

Нагадаємо, що станом на 20 березня в Україні підтвердили 26 випадків захворювання на коронавірус, з них 3 – летальні. Ще одна українка померла закордоном. Найбільша кількість хворих в Чернівецькій області – 15, в Житомирській області – 2, в Київській області – 2, в Дніпропетровській області – 2, в Донецькій області – 1, в Івано-Франківській області – 1 та в столиці – 3.

Окрім того, варто згадати, що 20 березня глава держави Володимир Зеленський записав відеозвернення до громадян та заявив, що в Україні вперше вилікували уражену коронавірусом людину.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, 20 березня в Дніпропетровській області місцева влада заявила, що вводить режим надзвичайної ситуації. За словами представників ОДА, наразі рішення має лише формальний характер.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?