Як зшити медичну маску своїми руками: найпростіші способи
Категорія
Україна
Дата публікації

Як зшити медичну маску своїми руками: найпростіші способи

Як зшити медичну маску своїми руками: найпростіші способи
Джерело:  online.ua

У період пандемії коронавіруса у всьому світі виник дефіцит на засоби індивідуальної гігієни. В аптеках України також складно купити маску - українці скаржаться на те, що маски відсутні в продажу, а де вони є в наявності, то їх продають за дуже високою ціною. Єдиний вихід з цієї ситуації - зшити медичну маску своїми руками. ONLINE.UA підібрав найпростіші способи для самостійного виготовлення маски з докладними відеоінструкціями

Як зшити медичну маску - найпростіший спосіб

Для того, щоб самостійно зшити маску, знадобиться квадратний відріз лляної або бавовняної тканини зі сторонами 45-50 см і дві тонкі гумки по 18 см. Тканину потрібно скласти удвічі і зібрати гормошкою, зігнути краю і прострочити на швейній машинці або прошити вручну. Протягніть гумки і зав'яжіть їх вузликом - все, медична маска готова! До речі, замість тканини можна використовувати відріз марлі. Тільки складати його краще не в два, а в чотири шари.

Як зробити маску без клею і ножиць - спосіб 2

Для такої маски знадобляться звичайні кухонні рушники, канцелярські резинки або резинки для волосся, а також степлер. Складіть паперові рушники в кілька разів, щоб вийшла гармошка. До кінців прикріпіть резинки, за допомогою яких маска буде кріпитися на обличчя. Враховуйте, що така маска одноразова - її не можна використовувати повторно.

Як зшити багаторазову маску - спосіб 3

Для виготовлення багаторазової маски потрібно вирізати тканину по викрійці і зшити її деталі на швейній машинці. При бажанні в маску можна вставити фільтр у вигляді нетканого матеріалу - наприклад, флізеліну. При пошитті просто вкладіть фільтруючий матеріал між шарами маски. По такій інструкціі можна придумати цікавий дизайн на будь-який смак. Така ідея відмінно підійде для пошиття дитячих масок з цікавим принтом або аплікацією.

Раніше ONLINE.UA публікував рекомендації ВООЗ та МОЗ для профілактики коронавіруса - виявляється, прості речі можуть врятувати життя і уберегти від зараження інфекцією.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?