Одностатеві шлюби: Філарет знайшов несподівану причину пандемії коронавіруса
Категорія
Україна
Дата публікації

Одностатеві шлюби: Філарет знайшов несподівану причину пандемії коронавіруса

Одностатеві шлюби: Філарет знайшов несподівану причину пандемії коронавіруса
Джерело:  online.ua

Причина пандемії коронавіруса - одностатеві шлюби. Таким чином Бог карає людей за гріхи і за зло, що розповсюджується. З такою несподіваною заявою виступив патріарх Філарет в ефірі програми на 4 каналі, передає ONLINE.UA.

"Причина коронавіруса - це гріховність людства. Зло поширюється. Я маю на увазі, перш за все, одностатеві шлюби. Це причина коронавируса і не тільки це. Дітей вчать обирати собі стать. Хіба це добро? Це зло. За це зло Бог спалив Содом і Гоморру. І на цьому місці донині розташоване Мертве море", - заявив Філарет.

Патріарх підкреслив, що такі гріхи, як одностатеві відносини, були завжди на протязі всього існування людства. Але зараз, на думку Філарета, ці гріхи несправедливо захищають, за що все людство і несе покарання у вигляді пандемії коронавіруса.

При цьому Філарет переконаний, що звершення церковних таїнств і причастя не є засобами поширення інфекції - "хіба від Христа можна отримати ці віруси? Це неможливо". Кращим способом захисту від інфекції патріарх вважає віру і покаяння в гріхах, тому не боїться зараження, так як "Бог цього не допустить".

Слід зазначити, що ПЦУ погодилася обмежити присутність людей на богослужіннях на період карантину в Україні. Мирян закликають залишатися вдома і тільки при необхідності приходити на причастя, "як це робиться стосовно хворих і в смертельній небезпеці".

У той же час в РПЦ затвердили молитву проти коронавіруса. Патріарх Російської православної церкви Кирило закликав усіх священиків "до посиленої молитви про подолання хвороби і про дарування сил лікарям, що борються з нею". Ці молитви почнуть читати в російських храмах вже з 22 березня.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що МОЗ закликало українців носити маски, так як всі люди можуть бути потенційно інфікованими.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?