Вже з квітня: Кабмін повідомив важливу новину пенсіонерам
Категорія
Економіка
Дата публікації

Вже з квітня: Кабмін повідомив важливу новину пенсіонерам

Вже з квітня: Кабмін повідомив важливу новину пенсіонерам
Джерело:  online.ua

Українські пенсіонери з 3 квітня 2020 року отримають одноразову доплату до пенсії. Її розмір складе 1 тисяча гривень. У травні 2020 року буде проведено індексацію пенсій, а також отримають надбавку пенсіонери у віці від 80 років. Про це повідомила міністерка соціальної політики Марина Лазебна на пресбрифінгу 23 березня, передає ONLINE.UA.

"З квітня буде здійснено одноразову виплату по 1000 гривень пенсіонерам, у яких пенсія не досягає 5000 гривень. Таких пенсіонерів у нас більше 10 мільйонів. Таку ж виплату отримають понад 4 тисячі одержувачів соціальної допомоги, отримають цю допомогу замість пенсії. Це люди, які мають інвалідність з дитинства, це діти з інвалідністю та одержувачі соціальних пенсій ", - повідомила Лазебна.

Вже в травні 2020 року буде проведено індексацію пенсій, в рамках якої гарантоване підвищення виплат отримають 7 млн пенсіонерів. Індексація буде проведена в розмірі 11%.

"Також з травня ми встановлюємо доплату до пенсії 1,5 млн пенсіонерам, яким виповнилося 80 і більше років. Це буде щомісячна надбавка до пенсії в розмірі 500 гривень", - додала міністерка.

Лазебна підкреслила, що всі доплати, надбавки і індексація будуть проведені в автоматичному режимі, пенсіонерам не потрібно нікуди звертатися.

Слід зазначити, що на період карантину в Україні, введеного через пандемію коронавіруса, ніяких затримок з виплатами пенсій, субсидій та соціальних виплат не буде - вони будуть проводитися в плановому графіку.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що доплати пенсіонерам та індексацію пенсій анонсував президент України Володимир Зеленський. Він пообіцяв одноразову допомогу пенсіонерам в розмірі 1 тисячі гривень в квітні і індексацію пенсій всім пенсіонерам в травні 2020 року.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?