Як захистити дитину від коронавіруса: важливі рекомендації МОЗ
Категорія
Україна
Дата публікації

Як захистити дитину від коронавіруса: важливі рекомендації МОЗ

Як захистити дитину від коронавіруса: важливі рекомендації МОЗ
Джерело:  online.ua

На початку пандемії коронавіруса вважалося, що діти не хворіють COVID-19. Але останні дослідження свідчать про протилежне - діти, як і дорослі, схильні до ризику захворювання, хоч і легше переносять інфекцію, про наслідки якої поки нічого невідомо. Як захистити дитину від коронавіруса? МОЗ дав важливі рекомендації українцям щодо профілактики, дотримуючись яких є шанс уберегти дітей від захворювання на COVID-19, передає ONLINE.UA.

Як захистити дитину від коронавіруса - прості правила

Сьогодні тема коронавіруса обговорюється всіма і всюди - на телебаченні, в соцмережах, на кухнях в сімейних колах. Тому діти стають мимовільними учасниками цих обговорень небезпечного вірусу, який їх лякає. Тому завдання кожного батька позбавити дитину від зайвого хвилювання. Поговоріть зі своєю дитиною і дайте відповідь на всі її питання про коронавірус на зрозумілій мові. У розмові з дітьми зосередьтеся на запобіжних заходах профілактики - розкажіть, як необхідно правильно діяти, щоб не захворіти коронавірусом. У Центрі з контролю і профілактиці захворювань США радять навчити дитину корисним звичкам:

  • регулярно мити руки теплою водою з милом протягом 20-40 секунд;

  • кашляти або чхати в носову хустку або лікоть, а не в долоні;

  • тримати руки подалі від рота, носа, очей;

  • старшим дітям регулярно дезінфікувати речі, до яких вони торкаються найчастіше.

Що повинні зробити батьки для захисту дитини від коронавіруса:

  • обмежити спілкування дитини з оточуючими людьми і літніми родичами - поїздки до бабусь і дідусів краще скасувати, перейдіть на віртуальне спілкування;

  • щодня дезінфікувати поверхні в будинку - столи, крісла з твердими спинками, дверні ручки, вимикачі, пульти, ручки, столи, туалети, мийки і т.д .;

  • регулярно прати дитячі речі і плюшеві іграшки при високих температурних режимах і ретельно їх просушувати;

  • організувати правильний розпорядок дня - виділити час для дистанційного навчання, ігор, здорового харчування та відпочинку.

Медики нагадують, що симптоми коронавіруса схожі у дітей і дорослих - це лихоманка, нежить і кашель. Також у дітей можуть розвиватися блювота і діарея. Лікарі закликають батьків у разі появи у дитини сиптомів захворювання негайно дзвонити до сімейного лікаря.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в ВООЗ дали рекомендації, як швидше вилікуватися, якщо захворіли коронавірусом.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?