Що подивитися на карантині: цікаві фільми і серіали для дорослих і дітей
Категорія
Культура
Дата публікації

Що подивитися на карантині: цікаві фільми і серіали для дорослих і дітей

Що подивитися на карантині: цікаві фільми і серіали для дорослих і дітей
Джерело:  online.ua

На період карантину, який ввели в Україні з 12 березня у зв'язку із загрозою поширення коронавіруса, кращий спосіб захиститися від інфекції - самоізоляція. А це означає, що можна нарешті зайнятися тим, на що завжди бракувало часу, наприклад, відкласти всі справи і насолодитися переглядом фільмів і серіалів. Що подивитися на карантині, щоб не нудьгувати вдома під час вимушеної ізоляції? ONLINE.UA зробив добірку цікавих фільмів і серіалів для дорослих і дітей, які відмінно підійдуть для сімейного перегляду.

Поклик пращурів

Це дев'ята екранізація однойменної повісті Джека Лондона, вперше опублікованої в 1903 році. У ній показана зворушлива історія Бека, дружелюбного пса, чиє розмірене життя перевернулося з ніг на голову за часів золотої лихоманки в 1880-ті роки, коли його вирвали з дому в Каліфорнії і перевезли в дику і холодну Аляску. Бак потрапляє в неймовірну пригоду, але знаходить своє місце в світі та стає господарем свого життя.

Пригоди Піноккіо

Фільм італійського режисера Маттео Гарроне, прем'єра якого відбулася на недавньому Берлінському кінофестивалі. Це найточніша екранізація всесвітньо відомої казки Карло Коллоді про дерев'яного хлопчика, який мріє стати людиною. Бідного тесляра, який створив Піноккіо, зіграв володар "Оскара" Роберто Беніньї.

Бетховен

Це культова сімейна комедія про розумного пса породи сенбернар по кличці Бетховен, яка не тільки допоможе скрасити дозвілля під час карантину, а й навчить вашу дитину добре ставитися до тварин. Чудова комедія для сімейного перегляду, в якій чудово показано, як будуються дружні стосунки людей і тварин, є нагадування про вічні цінності - і все це розбавлено елементами комедії та драми.

1 + 1

Французька трагікомедія 2011 року, заснована на реальних подіях про успішного аристократа Філіпа, який в результаті нещасного випадку опиняється в інвалідному кріслі і бере собі в якості помічника чорношкірого колишнього злочинця - Дрісса. До речі, цей фільм під час карантину рекомендував подивитися українцям президент Володимир Зеленський.

Мої думки тихі

Комедія "Мої думки тихі" є дебютною для українського режисера Антоніо Лукича. Вона розповідає про непрості стосунки сина, звукорежисера-невдаху, і матері, роль якої виконала Ірма Вітовська. У комедії присутні майже чапліновскій гумор, культурний контекст та історія, тому вона підійде до перегляду широкому колу глядачів.

Дивовижні історії

6 березня 2020 року вийшов перший сезон оновленого фантастичного серіалу з елементами хоррору "Дивовижні історії" Стівена Спілберга, в якому розповідається про подорожі в часі і піднімаються важливі гуманістичні питання. Нові "Дивовижні історії" формально повторюють формулу оригіналу, але зняті за мірками сучасних серіалів.

Відьмак

Це найпопулярніший серіал Netflix, дія якого розгортається у вигаданому світі, що наповнений різними істотами, включаючи небезпечних монстрів. Завдання головного героя серіалу - відьмака Геральта - знищення цих монстрів за плату.

Зараження

У період пандемії коронавірусу багато хто згадав про фільм "Зараження" Содерберга, в якому розповідається про вигадану пандемію смертельно небезпечного вірусу невідомого походження, з якими питаються боротися Всесвітня організація охорони здоров'я спільно з Центром з контролю і профілактиці захворювань США. У зв'язку з тим, що інкубаційний період захворювання дуже короткий, а смертність і заразність занадто високі, відстежити його походження важко.

Маленькі жінки

Цей фільм є адаптацією однойменного бестселера письменниці Луїзи Мей Олкотт, який в 1868 і 1869 роках вийшов у двох томах. У 2020 році він номінувався на "Оскар". У кінокартині йдеться про чотирьох сестер Марч а дії відбуваються за часів Громадянської війни в США. Джо мріє бути письменницею, Емі хоче стати художницею і переїхати в Рим, Мег прагне реалізувати себе в акторській справі, а Бет віртуозно грає на піаніно. Незважаючи на всі ці таланти, дівчатам рекомендують виконати єдину важливу місію в житті - вийти заміж, але це сестер неабияк дратує. Поки вони з матір'ю чекають повернення батька з війни, їм доведеться прийняти найважливіше рішення в житті.

"Коли падають дерева"

Українська драма режисера Марисі Нікітюк, прем'єра якої відбулася на Берлінальском фестивалі. За сюжетом в українській провінції розгортається історія 5-річної Витки, її двоюрідної сестри-підлітка Лариси і молодого бандита Шрама. Герої фільму стикаються з нерозумінням з боку старших членів сім'ї і односельчан, і змушені приймати непрості рішення. Фільм знятий у копродукції України, Польщі та Македонії.

Раніше ONLINE.UA робив добірку найвідоміших музеїв світу, які можна відвідати онлайн під час карантину.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?