Що буде після скасування карантину - ВООЗ здивувала прогнозом
Категорія
Світ
Дата публікації

Що буде після скасування карантину - ВООЗ здивувала прогнозом

Що буде після скасування карантину - ВООЗ здивувала прогнозом
Джерело:  Голос Америки

Виконавчий директор ВООЗ Майк Раян зробив важливе попередження міжнародній спільноті. Він заявив, що навіть абсолютна заборона на пересування всередині громад не допоможе країнам припинити поширення коронавірусу. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Голос Америки".

За його словами, щоб уникнути повторного спалаху вірусу, конче необхідні додаткові заходи із охорони здоров'я населення.

"Як тільки ми уповільнимо передачу вірусу, ми повинні атакувати сам вірус. Ми повинні почати цю боротьбу", - наголосив Майк Раян.

Він також звернув увагу на те, що наразі потрібно зосередитися на діагностиці хворих, їхній ізоляції та ізоляції тих, хто з ними контактував.

"Якщо ми зараз не вживаємо серйозні заходи щодо забезпечення здоров'я суспільства - коли всі ці обмеження на пересування скасують, небезпека інфікування знову зросте", - запевнив Раян.

Як відомо, чимало країн Європи, в тому числі і Україна, вже ввели жорсткі обмеження на пересування, як раніше це було в Китаї.

"Це правильно, однак також необхідно тестувати кожного, у кого є підозра на зараження", - додав представник ВООЗ.

Варто зазначити, що нещодавно в МОЗ пообіцяли окреслити шлях потрапляння коронавірусу в Україну. Головний санітарний лікар країни Віктор Ляшко має сумнів, що коронавірус привезли в Україну заробітчани з Китаю і ЄС.

"У нас буде чітка статистика, чи пропускаємо ми випадки при діагностиці коронавірусу", - заявили в МОЗ.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що пандемія коронавірусу в Іспанії за останні 24 години забрала життя  462 хворих — варто звернути увагу на те, що це стало рекордним показником з початку епідемії в країні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?