Кабмін заборонить це робити - Зеленський звернувся до українців
Категорія
Україна
Дата публікації

Кабмін заборонить це робити - Зеленський звернувся до українців

Кабмін заборонить це робити - Зеленський звернувся до українців
Джерело:  online.ua

Український лідер Володимир Зеленський під час традиційного відеозвернення до народу наголосив, що в ході засідання 23 березня Кабмін заборонить відключати електроенергію для населення в нинішній ситуації. Як відомо, в Україні запроваджено карантин з метою непоширення коронавірусу. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на сторінку глави держави у Facebook.

Президент країни звернув увагу, що на засіданні 23 березня уряд ухвалить, зокрема, такі рішення:

  • заборона відключати електроенергію для населення,

  • зміни до законодавства, які дозволять "Укрпошті" доставляти ліки".

Орім того, до кінця поточного тижня (23 – 29 березня), Нацбанк, Мінфін і Мінекономіки мають розрахувати програму кредитних канікул для бізнесу.

За словами Зеленського, також повинні відбутися:

  • виплата допомоги людям, яких було скорочено через карантин,

  • зміни до законодавства, що запровадять кримінальну відповідальність за незаконний експорт товарів медичного призначення у період коронавірусу.

Ситуація з коронавірусом в Україні станом на 23 березня: відеозвернення Зеленського

Варто звернути увагу на те, що в ході засідання 23 березня уряд ухвалив рішення з 24 числа заборонити будь-які туристичні авіаподорожі громадян України. Крім того, з 24 березня в Україні працюватиме лише Міжнародний аеропорт "Бориспіль".

Як відомо, 23 березня уряд також ввів режим надзвичайної ситуації у Тернопільській, Черкаській і Донецькій областях, де зафіксували випадки інфікування на коронавірус Covid-19.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що глава Міністерства охорони здоров’я Ілля Ємець виступив з радикальною пропозицією — він наголосив, що в Україні потрібно негайно вводити надзвичайний стан.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?