Пандемія коронавірусу: Формула 1 провела віртуальні перегони після скасування реальних
Категорія
Спорт
Дата публікації

Пандемія коронавірусу: Формула 1 провела віртуальні перегони після скасування реальних

Пандемія коронавірусу: Формула 1 провела віртуальні перегони після скасування реальних
Джерело:  online.ua

Ввечері у неділю, 22 березня, пройшов віртуальний Гран-прі Бахрейна, який уперше в історії підтримали організатори "Формули-1". Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу чемпіонату.

Цікаво що учасниками таких змагань, які стали можливими виключно через пандемію коронавірусу COVID-19 та відповідний карантин, стали професійні учасники "Формули-1" та кіберспортсмени.

Справжні перегони повинні були стартувати 15 березня. Перший етап планували в Австралії, а наступний - в Монако. Наразі їх скасували.

Інші етапи з перших восьми (а це перегони у Китаї, В'єтнамі, Нідерландах, Іспанії, Азербайджані) відкладені на невизначені терміни.

З нагоди паузи організатори вирішили провести "сурогатне" змагання у грі F1 2019 розробника Codemasters. Воно відбулося у ці ж самі дні, в які повинні були відбутися справжні етапи.

Учасниками цього віртуальне гран-прі стали два чинні пілоти чемпіонату світу - Ландо Норріс від "Макларена" та Ніколя Латіфі від "Вільямса". Окрім них участь брали екс-спортсмени Ніко Хюлькенберг та Стоффель Вандорн.

Як повідомляв ONLINE.UA, представники Ла Ліги та Королівської федерації футболу Іспанії вирішили зупинити усі спортивні заходи через пандемію коронавірусу COVID-19. Безпрецедентність рішення — у його терміні. Заборону ввели на безстроковій основі. Таким чином, буквально зупиненим опинився весь професійний футбол країни.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?