До Землі летить небезпечний астероїд: його вдалося зняти на відео
Категорія
Технології
Дата публікації

До Землі летить небезпечний астероїд: його вдалося зняти на відео

До Землі летить небезпечний астероїд: його вдалося зняти на відео
Джерело:  online.ua

29 квітня 2020 року до Землі на мінімальну відстань наблизиться потенційно небезпечний астеорід (52768) 1998 OR2. Астрономам з проєкту Virtual Telescope вдалося зняти на відео велике космічне тіло, діаметр якого досягає 4 кілометрів. На відео відображений сам астероїд у вигляді точки, а також показана траєкторія його польоту, передає ONLINE.UA.

Слід зазначити, що в NASA побоюються через наближення гігантського астероїда до Землі. Астрономи прогнозують що, якщо космічне тіло увійде в атмосферу Землі, то станеться глобальна катастрофа.

"Якщо цей або подібний астероїд впаде на планету, то він залишить кратер в 10 км і більше, а також спровокує глобальне спустошення і можливий колапс цивілізації", - попередили в NASA.

Важливо додати, що ризики зіткнення астероїда (52768) 1998 OR2 з землею вкрай малі. За прогнозом, в день максимального зближення астероїда з нашою планетою відстань між ними дорівнюватиме приблизно 6,3 млн кілометрів, а це в 16 разів більше, ніж дистанція між Землею і Місяцем.

Нагадаємо, в 2020 році до Землі вже наближався потенційно небезпечний астероїд з діаметром від 440 до 990 метрів. 5 лютого космічний об'єкт наблизився на мінімальну відстань до Землі, яка було в 15 разів більше дистанції від нашої планети до Місяця.

Раніше ONLINE.UA публікував відео зближення гігантського астероїда з Землею, яке відбулося 25 жовтня минулого року. Тоді до нашої планети на відстань 6,21 млн км наблизився астероїд розміром з хмарочос.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?