Ціна газу для українців: Нафтогаз відповів, що за ціни будуть у платіжках
Категорія
Економіка
Дата публікації

Ціна газу для українців: Нафтогаз відповів, що за ціни будуть у платіжках

Ціна газу для українців: Нафтогаз відповів, що за ціни будуть у платіжках
Джерело:  online.ua

У НАК "Нафтогаз" заявили про зниження цін газу для населення на 14% у порівнянні з рівнем лютого. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу компанії.

"Нафтогаз" оголосив оновлені паливні тарифи для українців.

"Ціна газу від Нафтогазу становитиме 3,4 грн/кубометр без врахування ПДВ, націнки газзбутів та витрат на транспортування газу магістральними і розподільними трубопроводами. В платіжці за газ ви маєте побачите ціну 4,3 грн/кубометр. Це зниження на 14% порівняно з лютим і найнижча ціна з 2016 року", - інформує компанія у Twitter.

Паралельно зазначається, що урядові правила не передбачають прямого постачання газу населенню. Виключення — Кіровоградська область. Тому компанія закликала приватних постачальників скорегувати ціни до ринкових значень, щоб ті не перевищували 4,3 гривні за кубометр.

"Ми застосували мінімально можливу, дозволену законодавством ціну і плануємо робити це і надалі", - додали у НАК та нагадали, що розробником цінової формули виступає Кабмін.

Як повідомляв ONLINE.UA, очільник правління "Нафтогазу" Андрій Коболєв оцінив перспективи європейського ринку газу та заспокоїв громадян України. Він прогнозує, що протягом наступних декількох років в Європі зберігатимуться низькі ціни на природний газ. Варто зазначити, що здешевлення ресурсу пов’язане з надлишком пропозиції зрідженого газу на ринку.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?