Зеленський терміново звернувся до влади Китаю - у чому річ
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленський терміново звернувся до влади Китаю - у чому річ

Зеленський терміново звернувся до влади Китаю - у чому річ
Джерело:  online.ua

24 березня глава держави Володимир Зеленський провів термінову зустріч з новопризначеним послом Китайської Народної Республіки в Україні Фань Сяньжуна. В ході переговорів український лідер наголосив, що Фань Сяньжун уже має досвід роботи дипломатом у нашій країні, а 24 березня, у свій день народження, розпочав виконання обов’язків посла КНР в Україні. Президент привітав Фань Сяньжуна та побажав йому міцного здоров’я. Окрім того, глава держави повідомив, що наразі наша країна потребує невідкладної допомоги влади Китаю. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на сайт ОПУ.

"Хочу побажати здоров’я вам та вашому народу. Сьогодні для всього світу, який бореться з коронавірусом, здоров’я є принципово важливим", – наголосив український лідер.

Окрім того, Володимир Зеленський відзначив зусилля Китаю, які дали змогу стабілізувати ситуацію з поширенням коронавірусу.

"Він наголосив на зацікавленості України у вивченні китайського досвіду боротьби з цією хворобою та налагодженні обміну інформацією з китайськими медичними фахівцями. Володимир Зеленський подякував за отримане з Китаю медичне обладнання та відзначив особисте сприяння у цьому Посла КНР. Президент звернувся до китайського уряду з проханням надати Україні додаткову допомогу: необхідні тест-системи, медичне обладнання та лікарські засоби. Окремо Глава держави висловив подяку за незмінну позицію Китаю стосовно підтримки суверенітету й територіальної цілісності України", - йдеться в повідомленні.

Окрім того, в ОПУ зазначають, що також сторони детально обговорили можливості подальшого розвитку українсько-китайської торговельно-економічної співпраці. За словами Зеленського, саме Китай є одним з основних торговельних партнерів нашої країни, двосторонній товарообіг за підсумками минулого року становив 12,8 млрд дол та має перспективи до подальшого збільшення.

Також глава держави обговорив з китайським послом можливості залучення в Україну інвестицій з КНР, зокрема для реалізації інфраструктурних проектів.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, в команді українського лідера Володимира Зеленського нарешті пояснили народу, чому в Україні не можуть ввести надзвичайний стан у зв’язку із поширенням пандемії коронавірусу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?