Потрібно 5-10 хвилин: вчені із Сінгапуру повідомили прекрасні новини щодо коронавірусу
Категорія
Світ
Дата публікації

Потрібно 5-10 хвилин: вчені із Сінгапуру повідомили прекрасні новини щодо коронавірусу

Потрібно 5-10 хвилин: вчені із Сінгапуру повідомили прекрасні новини щодо коронавірусу
Джерело:  online.ua

Фахівці із Сінгапуру поділилися із міжнародною спільнотю довгоочікуваною радісною новиною - науковцям із лабораторії NanoBio при Агентстві з науки, технологій та досліджень нарешті вдалося розробити експрес-тест, який дозволяє визначити, чи інфікована людина коронавірусом SARS-CoV-2, протягом п'яти-десяти хвилин. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на місцеве видання The Straits Times.

Варто звернути увагу на те, що після того, як розробку затвердять, це буде найшвидший тест на коронавірус. Фахівці із лабораторії мають надію, що отримають дозвіл протягом місяця. Потім тест стануть застосовувати в лікарнях.

"При тестуванні використовують виділення людей, взяті за допомогою мазка. Потім зібраний матеріал поміщають на аналіз в портативний пристрій. Професорка Джекі Ін, яка керувала дослідженнями, розповіла, що розробку протестували в одній з лікарень Сінгапуру, використовуючи зразки реальних пацієнтів. Джекі Ін описала тест як "дуже чутливий", - сказано в повідомленні.

За словами вчених, головна перевага тесту, який розробили в Сінгапурі, в тому, що його можна використовувати прямо в лікарнях. Варто зазначити, що фахівці визнають - найшвидший тест необов'язково є найкращим.

"Для проведення масового і недорогого тестування на коронавірус кращим методом залишається ПЛР-діагностика", - нагадують усім в лабораторії NanoBio.

Нагадаємо, 24 березня заступник глави МОЗ України та головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко пообіцяв громадянам нашої країни, що вітчизняні виробники тест-систем для виявлення COVID-19 незабаром вийдуть на серійне виробництво.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, глава держави Володимир Зеленський звернувся до влади Китаю  з проханням надати Україні додаткову допомогу: необхідні тест-системи, медичне обладнання та лікарські засоби.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?