Надзвичайна ситуація: Мінюст пояснив, чого чекати українцям
Категорія
Україна
Дата публікації

Надзвичайна ситуація: Мінюст пояснив, чого чекати українцям

Надзвичайна ситуація: Мінюст пояснив, чого чекати українцям
Джерело:  online.ua

У середу, 25 березня, Кабінет міністрів ввів в Україні надзвичайну ситуацію, пов'язану з пандемією інфекції COVID-19. Як повідомляє ONLINE.UA, у Міністерстві юстиціє пояснили, що передбачає новий режим.

За офіційними даними, режим ввели до 24 квітня.

"Це означає, що деякі державні інституції, зокрема, служби соціального захисту працюватимуть посилено, однак спеціальних обмежень прав і свобод українців не передбачається", - проінформувало міністерство.

Зазначається різниця між надзвичайною ситуацією та надзвичайним станом. Саме останній може передбачати обмеження свобод населення.

Слід нагадати, в окремому порядку надзвичайну ситуацію вводили регіони та Київ. Перш за все режим впроваджували там, де фіксували випадки коронавірусу COVID-19.

В уряді раніше закликали українців не плутати надзвичайну ситуацію із надзвичайним станом, оскільки режим надзвичайної ситуації жодним чином не обмежує конституційних прав громадян, а лише консолідує зусилля влади

Як повідомляв ONLINE.UA, прем’єр-міністр Денис Шмигаль анонсував тимчасове закриття пасажирського руху через державний кордон України на тлі поширення коронавірусної інфекції. За його словами, припинення перетину передбачається з 28 березня.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?