Українська влада підготувала для Путіна новий неприємний сюрприз
Категорія
Політика
Дата публікації

Українська влада підготувала для Путіна новий неприємний сюрприз

Українська влада підготувала для Путіна новий неприємний сюрприз
Джерело:  online.ua

Президент Росії Володимир Путін підписав указ, згідно з яким землею на майже всій території окупованого Криму не можуть володіти особи без російського громадянства. Документ вже опублікували на офіційному інтернет-порталі правової інформації РФ. Відповідь української сторони на рішення Путіна не забарилася - прокуратура Автономної Республіки Крим вже відкрила кримінальне провадження через указ президента Росії на володіння землею на окупованому півострові. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу Офісу генерального прокурора.

В новому указі глави Кремля зазначається, що громадяни, які не мають окупаційного примусового громадянства РФ та на законних підставах до окупації отримали у власність земельні ділянки на узбережжі півострова, тепер повинні їх або продати протягом року, або отримати російський паспорт, або переписати ділянку на фірму з реєстрацією РФ.

Українська прокуратура вже розслідує факт привласнення державної і приватної власності на тимчасово окупованій території Криму, що є порушенням міжнародного гуманітарного права, а саме ст. 147 Конвенції про захист цивільного населення під час війни 1949 і ст. 46, 53, 55, 56 IV Конвенції про закони і звичаї війни на суші 1907 року, а також є військовим злочином відповідно до Римського статуту Міжнародного кримінального суду (ст. 8 (2) (а) (IV)).

"Прокуратура АР Крим, у рамках кримінального провадження, розпочатого за фактом привласнення державної і приватної власності, у тому числі і земельних ділянок, на тимчасово окупованій території півострова, надасть правову оцінку указу президента держави-окупанта від 20 березня 2020 року", - наголосили в Офісі генпрокурора.

На зухвалий вчинок Путіна також уже відреагували у Представництві президента України в АР Крим.

"Російська окупаційна влада в тимчасово окупованому Криму не лише продовжує незаконні переслідування громадян України, а й упроваджує нові масштабні утиски майнових прав кримчан", — заявили представники Володимира Зеленського.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що МЗС України заявило, що у Сервера Мустафаєва, якого незаконно арештувала окупаційна російська влада у Криму, наявні симптоми коронавірусу. Проте, попри загрозу життю бранцю Кремля, Москва не допускає до нього лікарів. Відомство висловило рішучий протест РФ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?