Міносвіти тимчасово очолить Любомира Мандзій - що про неї відомо
Категорія
Україна
Дата публікації

Міносвіти тимчасово очолить Любомира Мандзій - що про неї відомо

Міносвіти тимчасово очолить Любомира Мандзій - що про неї відомо
Джерело:  online.ua

25 березня Кабінет міністрів в ході засідання ухвалив рішення, що Любомира Мандзій, яка була заступницею колишньої очільниці МОН Ганни Новосад, буде тимчасово виконувати обов'язки міністерки освіти і науки. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на сайт відомства.

“Це дуже велика відповідальність. У зв’язку з пандемією коронавірусу та всеукраїнським карантином перед Міністерством стоїть безліч нагальних викликів та проблем. І найважливіше – ми не маємо часу на повільні рішення: нам потрібно реагувати тут і зараз, вирішити питання закінчення навчального року, проведення вступної кампанії та багато іншого”, – прокоментувала своє призначення чиновниця.

На сайті МОН зазначається, що Любомира Манздрій народилася 10 травня 1973 року у с. Опака Дрогобицького району Львівської області. 1995-го закінчила Львівський державний університет імені Івана Франка за спеціальністю "Географія".

"Упродовж 1998-2001 рр. за спеціальністю "Політичні інститути та процеси" навчалася в аспірантурі Львівського національного університету імені Івана Франка. У 2003 р. захистила дисертацію на звання кандидатки політичних наук. 2008 року отримала вчене звання доцентки. З 2001 року до 2016 року працювала на кафедрі політології філософського факультету Львівського національного університету імені І. Франка", - сказано в повідомленні.

Окрім того, зазначається, що протягом 2016-2019 рр Манздрій була директоркою департаменту освіти і науки Львівської обласної державної адміністрації. У липні минулого року перемогла у конкурсі на посаду начальниці управління Державної служби якості освіти у Львівській області. 11 вересня 2019 р. Любомира Мандзій була призначена на посаду заступниці міністерки освіти і науки України Ганни Новосад. Вільно володіє польською мовою, а також має достатній рівень англійської.

Як повідомляв ONLINE.UA, нещодавно в МОН виступили із критикою  на адресу телеканалу "1+1" через заяву представників медіа про українську мову.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?